Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Darbo stebėjimo vizitas Tenerifėje (Ispanija) pagal Erasmus+ projektą

2022 metų lapkričio 11-18 dienomis Biržų technologijų ir verslo mokymo centro darbuotojų ir mokytojų delegacija dalyvavo darbo stebėjimo vizite Tenerifėje (Ispanija) pagal Erasmus+ projektą Nr. 2021-1-LT01-KA121-VET-000018875. Į stažuotę vyko išorinio veiklos vertinimo savianalizės ataskaitos rengimo grupė: praktinio mokymo vadovė Vika Dabkevičienė, Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė, mokytojos Iveta Ruplėnienė, Zita Janeliūkštytė, Dalia Liaukevičienė, Rita Trapikienė, Asta Bacevičienė, socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė ir personalo specialistė Vilma Povilionienė. Stažuotės dalyvės, atsižvelgdamos į išorės vertintojų išvadas ir rekomendacijas, darbiniuose susitikimuose ir stebėjimo veiklose mokymo įstaigose analizavo švietimo sistemos ypatumus Ispanijos karalystėje, domėjosi lyderystės ir vadybos, mokymo ir mokymosi bei mokymo ir mokymosi rezultatų tobulinimo ir pritaikymo aspektais. Darbo stebėjimo veiklos buvo vykdomos priimančioje organizacijoje bei IES Adeje profesinio rengimo centre.

Analizuojant Ispanijos karalystės švietimo sistemą verta paminėti, kad  už švietimą Ispanijoje yra atsakinga Kultūros švietimo ir sporto ministerija, tačiau 17 autonominių regionų priima didžiąją dalį sprendimų dėl savo švietimo sistemų. Švietimo sistemą Ispanijoje sudaro 4 pagrindiniai etapai, iš kurių 2 yra privalomi. Vaikai iki 5 metų gali (bet neprivalo) lankyti vaikų darželius-mokyklėles. Ikimokyklinis mokymas susideda iš 2 pakopų: pirmoji - iki 3 metų ir antroji – 4-5 metų vaikams.   Nuo 6 iki 11 metų vaikai lanko šešiametę pradinę privalomą mokyklą, kurioje mokymas suskirstytas į  3 dvimetes pakopas, kiekviena iš jų yra baigiama egzaminu. Privalomas vidurinis mokslas suskirstytas į 2 dvimetes pakopas: 12-13 metų ir 14-15 metų vaikams. Baigę privalomą vidurinę mokyklą mokiniai gali mokytis aukštesniosios pakopos vidurinėse mokyklose ir rinktis bakalauro arba vidurinio profesinio mokymo studijas. Baigę šią mokymosi pakopą mokiniai įgyja teisę toliau mokytis universitetuose arba aukštosiose technikos mokyklose.

Darbo veiklose vizito metu stažuotės dalyvės stebėjo ugdymo procesą, dalyvavo pokalbiuose ir diskusijose su mokyklos administracijos atstovais, domėjosi mokymo proceso planavimu, mokymosi fizine ir emocine aplinka, mokytojų ir mokinių santykiais, gilino žinias apie taikomą kokybės vadybos sistemą, organizacijos orientaciją į tvarumą ir žaliąją pertvarką IES Adeje profesinio rengimo centre. Šiame centre mokosi 1200 mokinių, dirba 120 mokytojų, čia  vykdomas privalomas vidurinis mokymas, po kurio mokiniai, nusprendę siekti aukštojo mokslo,  renkasi dvimetes bakalauro studijas arba mokosi profesijos. Profesinio rengimo centre yra ruošiamos virėjų, padavėjų, viešbučio administratorių specialybės. Profesinis mokymas vyksta mokyklos mokymo bazėje bei praktikos vietoje pas darbdavį. Dažniausiai praktikos vieta tampa darbo vieta baigus profesinį mokymą.

Specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai mokosi kartu su kitais mokiniais pagal jiems pritaikytas programas. Ispanijos vyriausybė skiria daug dėmesio ir lėšų mokinių ugdymuisi po pamokų: iš savivaldybės lėšų yra finansuojami įvairūs būreliai už mokyklos ribų, taip pat valstybės finansavimas yra skiriamas pagalbos specialistams papildomam specialiųjų poreikių turinčių mokinių ugdymui ir lavinimui ne mokykloje. Įvairias elgesio, pažangumo, lankomumo, drausmės ir kitas problemas mokykloje sprendžia socialinis skyrius, į kurio veiklą aktyviai įsitraukia mokiniai, tapdami tarpininkais tarp mokytojų ir mokinių. IES Adeje profesinio rengimo centras kūrybiškai sprendžia mokymui skirtų patalpų trūkumo klausimus. Dėkingas, visus metus šiltas klimatas leidžia įrengti atviras amfiteatrines auditorijas, klasės taip pat  įrengiamos mobiliuose nameliuose,  išnaudojamos kitos ugdymui palankios erdvės.

Darbo stebėjimo vizitas IES Adeje profesinio rengimo centre patobulino stažuotės dalyvių bendrąsias ir dalykines kompetencijas, suteikė galimybę palyginti Lietuvos ir Ispanijos švietimo sistemas,  davė vertingų įžvalgų ugdymo proceso tobulinimui Biržų technologijų ir verslo mokymo centre. Kultūrinį akiratį praplėtė pažintis su žymiausiais istoriniais, kultūriniais ir turistiniais objektais.

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus