Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

„ERASMUS+“ profesijos mokytojų darbo stebėjimo vizitas Sakartvele, Batumyje, Bakery Sakhlury kepyklėlėje

     2024 m. kovo 3-7 d. virėjų, konditerių, duonos ir pyrago gaminių kepėjo specialybių profesijos mokytojos Vitalija Pociūnienė  ir Renata Kaminskienė dalyvavo  darbo stebėjimo  vizite Sakartvele, Batumyje, pagal Erasmus+ mobilumo projektą Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000133305/GE-DS02. Stažuotės metu profesijos mokytojos susipažino su kepyklėlės „Bakery Sakhlury“ darbuotojais,  jų darbo funkcijomis, darbo aplinka, įranga, konditerijos gaminių asortimentu, stebėjo  įvairių desertų, pyragų, duonos gaminimo, dekoravimo ir pateikimo technologijas. „Erasmus+“ darbo stebėjimo vizito metu ir pačios gamino bei dalinosi patirtimi.

     Dirbant nedidelėje kepyklėlėje, labai svarbu draugiškas kolektyvas, darbų pasiskirstymas, nuoširdus bendravimas, darbas komandoje. Supratome, kad viską reikia kruopščiai suderinti: gaminimą, puošimą, patiekimą ir idealų galutinį gaminio skonį. Stažuotės metu  kepyklėlėje „Bakery Sakhlury“ išmokome kelių dalykų - niekada nebijoti naujų iššūkių, viską stebėti, nepamiršti užsirašinėti ir nebijoti klausti, jei kas neaišku.

     „Erasmus+“ darbo stebėjimo vizito metu profesijos mokytojos stiprino bendrąsias ir profesines dalykines kompetencijas: gebėjimą bendrauti ir bendradarbiauti, pozityviai mąstyti, ieškoti sprendimų įvairiose situacijose, kurti ir palaikyti tarpusavio draugiškus santykius, prisiimti lyderystę ir atsakomybę už sprendimus, planuoti ir tinkamai paskirstyti laiką, gebėti reflektuoti. Laisvalaikio metu buvo aplankyti kultūros objektai, kurie suteikė daug teigiamų emocijų, ypač praplėtė kultūrinį akiratį. Buvo pagerintos bendravimo užsienio (rusų, anglų) kalbomis kompetencijos bei puoselėtas atsakingas, tvarus požiūris į aplinką.

     Vizito tikslas - tobulinti konditerio darbinės veiklos technologines kompetencijas - buvo įgyvendintas.

Profesijos mokytojos  V. Pociūnienė ir R. Kaminskienė

 

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus