Spalio 4 d. virėjo profesinio mokymo programos 157, 144 ir 128 grupių mokiniai su profesijos mokytoja Renata Kaminskiene lankėsi bendrovėje „Agaras“. Įmonės darbuotoja supažindino su įmonės veikla. Turėjome galimybę pamatyti visą gamybos procesą – t. y. skerdimą, išpjaustymą, rūšiavimą, fasavimą ir įpakavimą. Edukacinės ekskursijos metu sužinojome, kad „Agaro“ pagaminta produkcija eksportuojama į įvairias pasaulio šalis (net į Afriką). Taip pat sužinojome, kad šioje bendrovėje veikia biodujų jėgainė, kuri skerdyklos atliekas paverčia elektra ir šilumos energija. Turėjome unikalią galimybę pamatyti, kaip sausuoju būdu brandinama jautiena. Premium kokybės jautienos mėsa brandinama specialiose brandinimo kamerose mažiausiai 30 dienų, leidžiant pasišalinti drėgmei, veikti įvairiems mikroorganizmams bei natūraliai mėsoje esantiems fermentams. 0 – +2°C temperatūroje, 75-80% drėgmėje laikoma ir 0,2-2m/s oro srauto veikiama mėsa iš lėto minkštėja, įgauna intensyvų skonį su riešutų poskoniu. Taip pat supažindino su gaminamos produkcijos tinkamumo vartoti terminais bei biologine sauga.
Vizito metu taip pat buvo aptartos mokinių praktikos ir įsidarbinimo galimybės.
Gera mėsa – teisė, ne privilegija! Nes tik gera mėsa tampa subalansuotos mitybos pagrindu. Šiuo devizu vadovaujasi bendrovė „Agaras“ ir šiandien, ekskursijos metu, mes tuo įsitikinome 100 proc.
Virėjų profesijos mokytoja R. Kaminskienė