Š. m. kovo 30 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro virėjų ir konditerių profesijų mokytojos Renata Kaminskienė ir Vitalija Pociūnienė Biržų ir Pasvalio rajonų mokytojams vedė nuotolinę paskaitą „Sveikuoliškos patirtys gaminant“.
Paskaitos uždavinys – pristatyti sveikuoliškus gaminius, jų gaminimo technologijas iš sveikatai palankių maisto produktų ir skatinančių tinkamai ir skaniai maitintis. Paskaitos metu profesijos mokytojos dalinosi gerąja patirtimi gaminant sveikuoliškus patiekalus. Pirmoje paskaitos dalyje mokytoja Renata Kaminskienė pristatė 4 sveikuoliškus receptus: salotas „Pavasario šauklys“, patiekalų puošimui „Geltonosios bulvės traškutį“, sveikuoliškus vafliukus-duoneles „Vėlyva vakarienė“ ir sveikuolišką Velykinį desertą, jų gaminimo technologijas. Parodė, kad sveikas maistas gali būti ne tik sveikatai naudingas, bet ir spalvingas ,gražus bei skanus.
Antroje paskaitos dalyje mokytoja Vitalija Pociūnienė pristatė 3 sveikuoliškus konditerinius desertus: ,,Desertai“ gali būti ne tik skanūs ir kaloringi, bet sveiki, veganiški. Juk mityba domėtis ir ją tobulinti reikia visą gyvenimą. Labai norint ir stengiantis, sveikesni desertai tampa ,,draugiškesni“ ne tik sveikatai, bet ir figūrai.
Po paskaitos, atsakę į dalyvių pateiktus klausimus, pasiūlėme jiems patiems pabandyti pasigaminti sveikuolišką patiekalą Velykų stalui. Juk niekada ne vėlu pradėti gaminti sveikiau!
Virėjų ir konditerių profesijos vyr. mokytojos Renata Kaminskienė ir Vitalija Pociūnienė