S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

Vabalninko skyriaus gyvenimas 2020-21

      Mokinių priėmimas 2020-2021 m. m.

 

IMG 20210702 115414 

Absolventų išleistuvės

     2021 m. birželio 29 d. Vabalninko skyriuje buvo įteikti profesinio mokymo diplomai 87 absolventams.

     Ši absolventų laida – ypatinga, nes mokymasis pandemijos sukaustytame pasaulyje tapo panašus į gyvenimą povandeniniame laive: draugai - tarsi ir tame pačiame laive, bet po devyniais užraktais užrakinti savo kajutėse, pasaulio - tik tiek, kiek matosi pro iliuminatoriaus langą, o visa laivo įgula, kuri moka ir žino kaip jį valdyti – liko toli krante...

     Teko išmokti labai daug... Ir ne vien tai, kas parašyta vadovėliuose...

     Bet džiugiausia, kad šios ypatingos laidos abiturientų laivas ypatingomis sąlygomis sėkmingai pasiekė tikslą: įgyta ne tik profesija, išmoktos naujų technologijų įvaldymo pamokos, o svarbiausia, kaip niekad stipriai pajausta žmogiško bendravimo vertė...

     Tad, mieli absolventai, išlydėdami Jus nuoširdžiai linkime visada prisiminti šią išmoktą pamoką: ten kur esate, su tuo, ką turite, darykite viską, kas įmanoma geriausio. Ir visada matykite žmogų žmoguje! Sėkmės!

Grupių vadovų vardu

111 gr. vadovė Dalia Liaukevičienė

 DSC 1795

 

 20210610 1012252016

Netradicinė pamoka „Skaičiuoju ir parduodu“

     Š. m. birželio 10 d. Vabalninko B. Sruogos gimnazijos antrokai kartu su mokytoja Jurgita Umbriene dalyvavo BTVMC Vabalninko skyriaus  vyr. profesijos mokytojos Danguolės Repečkienės vedamoje  netradicinėje pamokoje „Skaičiuoju ir parduodu“, kurioje mokiniai, atsižvelgiant į jų amžių, buvo supažindinti su prekybininko profesija. Pamokėlėje  buvo tobulinami matematikos bei loginio mąstymo įgūdžiai, mokant rasti ryšį tarp mokiniams jau žinomų,  naujų matematikos, ekonomikos ir kitų dalykų, sąvokų.

     Pamokos dalyviai ir mokytojos džiaugėsi BTVMC Vabalninko skyriaus ir Vabalninko B. Sruogos gimnazijos bendradarbiavimu, galimybe mokyti(s) netradicinėje aplinkoje.

 

 DSC 1561

Tarptautinė vaikų gynimo diena

Vasaros pradžią BTVMC Vabalninko skyrius pasitiko linksmai ir žaismingai. Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga čia  lankėsi Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos pradinių klasių mokiniai. Išradinga ir linksma šventės programa įtraukė mokinius į aktyvias veiklas: jiems teko pabūti ir pardavėjais, ir slaugytojais, ir sportininkais, ir dailininkais ir netgi apsilankyti grožio salone.  Atlikę visas užduotis mokiniai buvo apdovanoti vardiniais knygų skirtukais, balionais. Vaišinosi kibinais, magiškais blynais ir cukraus vata. Vaikystė – pats gražiausias ir nerūpestingiausias gyvenimo etapas, teikiantis daug vilčių ir galimybių. Linksmi, laimingi ir pilni įspūdžių, mojuodami baltais balionais mokiniai grįžo į gimnazijos klases,  pakeliui dalindami šypsenas, geras emocijas ir skleisdami žinią, kad jie – Lietuvos ateitis.

 

 received 154768586613229

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena

 

     Gegužės mėnuo įspūdingas ne tik kasdien išsiskleidžiančiais žiedais, bet ir daugybe švenčių bei įsimintinų datų. Gegužės 21 diena BTVMC Vabalninko skyriuje  minėjome Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną.

       Dar tarpukariu ši diena minėta trečiąjį gegužės sekmadienį. Būtent šią dieną pagerbiami Lietuvos partizanai.

      Lietuvos partizanai, tai – žmonės, daugiausiai civiliai, kurie po Antrojo pasaulinio karo savanoriškai pasitraukė į pogrindinį ir kovojo su sovietiniais okupantais, dauguma partizanų telkėsi Lietuvos miškuose, todėl kartais jie yra vadinami „Miško broliais“. Daugelis jų žuvo, buvo suimti, kankinami, įkalinti arba ištremti. Apie partizaninį judėjimą papasakojo vyresnioji istorijos mokytoja  Nijolė Morkvėnienė ir  Biržų krašto muziejaus „Sėla „ Vabalninko skyriaus vedėja Vida Skujienė.

     Mokyklos bibliotekoje veikia paroda.

    Gyvybės paaukotos ne veltui. Mes turime tai dėl ko kovojo partizanai. Turime vytį, trispalvę, laisvę ir taiką. Ir tik mes patys esame atsakingi už Lietuvos ateitį. Branginkime ir saugokime ją.    

  Neformaliojo ugdymo organizatorė  Valentina Jarutienė

 

 20210518 112431

Gegužės 18- Tarptautinė muziejaus diena

     BTVMC Vabalninko skyriaus bendruomenės atstovai gegužės 18 d. lankėsi Biržų krašto muziejaus „Sėla“ Vabalninko skyriuje. Šiam  muziejui  pradžią davė  tuometinės Vabalninko žemės  ūkio mokyklos mokytojų iniciatyva  visuomeniniais pagrindais įkurtas muziejus.

     Išklausę nepaprastai įdomaus  skyriaus vedėjos Vidos Skujienės pasakojimo apie naują ekspoziciją „Vieno namo pasakojime – XX a. Lietuvos istorijos lūžiai“ , pasveikinome Tarptautine muziejaus dienos proga  linkėdami dar daugybę metų dirbti, puoselėti ir skleisti Vabalninko krašto istoriją ateinančioms kartoms.

     Kai tu skaitai kažką apie istoriją: ar tai būtų memuarai, vadovėliai, straipsniai, tu susikuri savo vaizdą galvoje, kaip viskas galėjo būti. Laimei fotografijos atsirado jau pakankamai seniai ir mes galime pamatyti, kaip viskas buvo iš tikrųjų.

 

 MB logo logo

„Maisto banko“ akcija

     „Maisto bankas“ – tai labdaros ir paramos fondas, renkantis paramą maistu ir dalinantis ją nepasiturintiems žmonėmis besirūpinančioms organizacijoms. Ši nepriklausoma nevyriausybinė organizacija remiasi geros valios žmonių ir socialiai atsakingų įmonių pagalba. 2021 m. gegužės 7-8 d. prekybos tinkluose vyko „Maisto banko“ akcija. Jau dešimtmetį prie šios kilnios misijos prisideda ir mūsų, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus, bendruomenė.

     Mūsų mokykla solidarizuojasi su Lietuvos žmonėmis, gebančiais atjausti, palaikyti, o tai yra sąmoningumo ir brandžios visuomenės ženklas. Vis daugiau mokinių gyvena šeimose,  balansuojančiose  ant slidžios skurdo ribos, todėl socialinė pedagogė Vilma Indriliūnaitė ėmėsi iniciatyvos dalyvauti „Maisto banko“ akcijose, taip siekdama padėti nepritekliuje gyvenantiems mokiniams. Šį penktadienį ir šeštadienį Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė ir socialinė pedagogė Vilma Indriliūnaitė organizavo ir koordinavo centro mokinių-savanorių dalyvavimą „Maisto banko“ akcijoje Biržuose, prekybos centre MAXIMA, ir prekybos centre MAXIMA Vabalninke. Savanoriai, nepaisydami pandemijos pavojaus, pagelbėjo ne tik savo darbu, bet ir geru žodžiu.

 

Nuotolinė konferencija

„Socialinis darbas: nuo padėjėjo iki profesionalo“

 

     Gegužės 4 d. Vabalninko skyrius organizavo nuotolinę konferenciją  „Socialinis darbas: nuo padėjėjo iki profesionalo“, skirtą    bendrojo ugdymo mokyklų 10 ir 12 kl. mokiniams, besimokantiems  (ir jau baigusiems) Socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės mokiniams, socialinės globos įstaigų darbuotojams bei asmenims,  besidomintiems profesinės veiklos ir karjeros galimybėmis Socialinio darbo srityje.

     Konferencijoje skaityti pranešimai:

 „Socialinio darbuotojo padėjėjo profesijos įgijimo galimybės BTVMC Vabalninko skyriuje“ - Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė

 „Socialinio darbuotojo padėjėjas darbdavio akimis“  - Biržų r. socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Sigita Stapulionytė

 „Socialinio darbuotojo (ir padėjėjo) poreikis darbo rinkoje“ - Užimtumo tarnybos Biržų skyriaus vedėja Eugenija Grabauskienė

 „Ar darbdaviui „naudinga“ specialistus „augintis pačiam“?“ -  Pasvalio rajono sutrikusio intelekto žmonių užimtumo centras „Viltis“ direktorė Marija Kunskienė

 „Socialinio darbuotojo padėjėjo perspektyva ir karjera - studijos Šiaulių valstybinėje kolegijoje“ -  Sveikatos priežiūros fakulteto dekanė, Socialinio darbo katedros lektorė Ginta Gerikaitė, Socialinio darbo katedros vedėja lektorė dr. Neringa Povilaitienė

 „Programų suderinamumo nauda ir iššūkiai“ -  BTVMC Vabalninko skyriaus ir Šiaulių Valstybinės kolegijos absolventė Irena Gutauskienė

 „Tarptautinės praktinės patirties galimybės“ -  BTVMC pavaduotoja ugdymui Marytė Bistrickienė

 

     Konferenciją vedė profesijos mokytoja Dalia Liaukevičienė.

     Renginio įrašas: Spausti čia

 

 

 DSC 1178

Respublikinis konkursas „Mano misija –  padėti“

     2021-04-15 Centro Vabalninko skyriuje vyko respublikinis profesinių mokyklų socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės moksleivių   profesinio meistriškumo konkursas „Mano misija - padėti“, nuotoliniu būdu savo žinias ir gebėjimus išbandyti sukvietęs komandas net iš 13  Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. Konkursą atidarė laikinai einantis Centro direktoriaus pareigas Raimondas Čepokas, dalyvius sveikino LR Seimo narys Valdemaras Valkiūnas, Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos prezidentė Jūratė Tamašauskienė, Biržų r. sav. Vabalninko seniūnijos seniūnas Laimutis Brazdžionis, Šiaulių valstybinės kolegijos lektorė Aristida Čepienė.

     Konkursas organizuotas bendradarbiaujant su socialiniais partneriais (Biržų švietimo pagalbos tarnyba,  Šiaulių valstybine kolegija,  Biržų socialinių paslaugų centu, Pasvalio socialinių paslaugų centru, Pasvalio r., Grūžių vaikų globos namais, VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija), kurie prisidėjo ruošiant konkurso užduotis bei vertinant dalyvius.

     Komandos turėjo pristatyti kūrybinį darbą: „Socialinio darbuotojo padėjėjo, dirbančio komandoje, atsakomybės ribos“ bei dalyvauti „Protų mūšyje“. Taip pat kiekvienas konkurso dalyvis turėjo atlikti dalykinį testą.   Kol mokiniai spendė testą ir dalyvavo „Protų mūšyje“, mokytojai turėjo galimybę dalyvauti paskaitoje  „Įdomioji Biržų krašto rūpybos, globos ir slaugos istorija“, kurią skaitė  Biržų krašto muziejaus „Sėla“  lankytojų aptarnavimo ir edukacijos skyriaus vedėja Rima Binkienė.

 

 75074953

#IštieskRanką iniciatyva

     Karantinui tęsiantis ilgiau nei visi tikėjomės, kiekvienas mūsų savo profesiniame ir asmeniniame gyvenime susiduriame su iššūkiais, kartais sunkumais. Tačiau lygiai taip pat patiriame ir pergalių, kurios  padeda išgyventi kasdienoje ir motyvuoja. Kviečiame pasidalyti savo istorijomis apie pagalbą sau ar kitam – jungtis prie kuriamos iniciatyvos #IštieskRanką! Jums tai nieko nekainuos, o kitam gali tapti neįkainojama pagalba.

     Kaip tai veiks?  Tereikia ištiesti ranką ir nufilmuoti arba aprašyti trumpą refleksiją apie tai, kas jums padėjo pasijusti geriau, rasti motyvacijos ar jėgų šiuo sudėtingu laikotarpiu. Jei esate mokytojas, medikas, socialinis darbuotojas, psichologas, visuomenės sveikatos specialistas, pareigūnas, savanoris ar tiesiog žmogus ir norite pasidalyti, kaip jums pavyko padėti sau, mokiniui, pacientui, kolegai, kaimynui, artimajam ar žmogui, sutiktam gatvėje – prašome nesidrovėti ir įgarsinti savo pozityvią patirtį!

     Iniciatyvos „Ištiesk ranką“ tikslas – skleisti pozityvius pavyzdžius, paprastai ir atvirai papasakoti apie save ir taip motyvuoti kitus padėti sau ar kitiems, rasti naujų būdų tai daryti. Trumpais vaizdo įrašais, nuotraukomis ar žinutėmis, pažymėtais grotažyme #IštieskRanką, nuo balandžio 7 d. kviečiame dalytis Jūsų naudojamuose socialiniuose tinkluose ir taip skleisti pozityvumą.

    Ištieskime ranką vieni kitiems!

Puslapis 1 iš 4

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus