S. Nėries g. 8, Vabalninko m., Vabalninko sen., Biržų r. sav., LT-41318 +370 668 76060 vabalninkoskyrius@btvmc.lt

Vabalninko skyriaus gyvenimas 2016-17

 

  DSC0226

Mokslo ir žinių dienos šventė

 

Ruduo... Rugsėjo rytmečiai voratinkliuos rasos lašais suspindę...

Ruduo... Susimąstai, kuo vasara turtinga.

Ruduo... Alsuoja dienos pilnatve.

 

2016 m. rugsėjis Vabalninko skyriuje turtingas mokiniais. Naujus mokslo metus pasitiko 446 mokiniai, iš jų – 218 pirmakursių. Iš pat ankstyvo ryto mokiniai susitiko su grupių vadovais, vėliau Mokslo ir žinių šventė tradiciškai tęsėsi aktų salėje.

Naujų darbų pradžią bendruomenė pasitiko sugiedodama Tautišką giesmę. Sveikinimo žodžius tarė Vabalninko miesto seniūnė Lilija Vaitiekūnienė, Vabalninko skyriaus vedėja Vilija Daukienė, praktinio mokymo vadovas Almantas Janušonis, pirmų kursų grupių vadovų vardu kalbėjo anglų kalbos mokytoja metodininkė Marytė Martinkevičienė. Skambėjo mokytojų ansamblio atliekamos dainos, mirgėjo dovanojamos gėlės...Bendra nuotrauka ir...po klases išsklidęs margaspalvis jaunų žmonių būrys. Sušildo ne geltonų lapų kibirkštys – gerumas, žinios, išmintis pro mokyklos atviras duris pasklidę. Tegul jų kiekvienam užteks.

 

Susitikimas su Panevėžio apskrities VPK Biržų r. policijos komisariato pareigūnais

Rugsėjo 21 d. Vabalninko skyriuje vyko kasmetinis mokinių ir mokytojų bendruomenės susitikimas su Panevėžio apskrities VPK Biržų r. policijos komisariato pareigūnais, kurie pasakojo apie atliekamą prevencinį darbą, priminė mokiniams, kokie veiksmai užtraukia baudžiamąją ir administracinę atsakomybę, supažindino su probacijos tarnybos veikla, atsakė į rūpimus klausimus, pageidaujantiems nemokamai žymėjo daiktus. Renginį organizavo socialinė pedagogė Vilma Indriliūnaitė.

 

 Patycioms NeLike

E-PAMOKA „Patyčioms – NeLike“

 

Rugsėjo 22 d. mokiniai ir mokytojai pietų pertraukos metu rinkosi į biblioteką stebėti tiesioginės e-pamokos „Patyčioms – NeLike“ transliacijos. Jos  metu buvo aptartas patyčių mastas, analizuojamos realios kasdienės situacijos, galimos pasekmės besityčiojančiam ir patyčias patiriančiam asmeniui, analizuotos kovos su patyčiomis galimybės ir būdai.

 

 konstitucijosegzaminas

VABALNINKO SKYRIAUS MOKINIAI LAIKĖ JUBILIEJINĮ KONSTITUCIJOS EGZAMINĄ

 

Rugsėjo 27 d. visoje Lietuvoje buvo laikomas jubiliejinis 10-asis Konstitucijos egzaminas.  Egzaminą organizavo LR Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėja – Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite. Konstitucijos egzaminas vyko 60 Lietuvos savivaldybių, 519 bendrojo lavinimo mokyklų, 18-oje aukštųjų mokyklų ir 12-oje įkalinimo įstaigų. Dar daugiau nei 500 piliečių egzaminą laikė internetu, portale DELFI.

 

 rudenelis

RUGSĖJIS Į MOKYKLOS SUOLĄ SODINA ŪKININKUS

Šių metų rugsėjis, lepindamas gražiais orais, leido kaimo žmonėms sėkmingai užbaigti žemės ūkio darbus, todėl vis dažniau prisimenamos knygos, kuriami planai ateičiai.

Rugsėjo 29-30 d. Vabalninko skyriuje savišvietos būdu įgytų profesinio pasirengimo ūkininkauti kompetencijų vertinime panoro dalyvauti net devyniolika ūkininkų.

 

  DSC0325

RUDENĖLIO PARODA

 

         Rugsėjo 19-23 dienomis Vabalninko skyriuje veikė tradicinė rudes gėrybių ir puokščių paroda. Neformaliojo ugdymo organizatorė Valentina Jarutienė šiemet mokyklos bendruomenę pakvietė kurti eksponatus grybų tema. Ir pridygo grybų! Vienas už kitą gražesnių! Visų grupių kūrybinės komandos buvo apdovanotos padėkos raštais, o grybai grybukai, kurie iki sekmadienio nenuvirto nuo koto, papuošė Vabalninko miesto aikštę ir džiugino rudens mugės lankytojų akį.

Pasaulinės košės dienos minėjimas

BTVMC Vabalninko skyrius yra pripažinta sveikatą stiprinančia mokykla – tai yra tokia mokykla, kurioje įgyvendinamas tam tikrą struktūrą ir sistemą turintis visų mokinių ir mokytojų bei kito personalo sveikatos, gerovės ir socialinio kapitalo plėtojimo planas.

Pagrindinis sveikatą stiprinančių mokyklų tikslas – stiprinti moksleivių sveikatą, gilinti sveikatos žinias ir įgūdžius, bendromis mokytojų, medikų, šeimos ir visuomenės pastangomis kurti integruotą, viską apimančią sveikatos stiprinimo ir ugdymo sistemą per vaikų ugdymo institucijas.

Tarptautinė Mokytojų diena

Tavo gyvenimo prasmė - ruduo.

Lyg lapai krintantys šiurena

Sąsiuviniai tarp tavųjų pirštų.

Lyg paukščiai išskrendantys pakelia..

 IMG 7054

Sparnus tavieji mokiniai į kelią.

Kaskart artojo kantrumu žarstai žinias

Kaip žiemkenčius į jaunas širdis

Ir vis bandai su atkaklumo raktais..

Kuklias mintis į laisvę nuskraidinti.

Taip ir klampoja metai po gyvenimo

Takus, paženklintus laukimo.

Laukimo derliaus, to, kurį

Tavi delnai kartų kartoms sodino.

Ir teka dienos kaip spalvotų lapų

Burlaiviais išmargintas vanduo.

Todėl sakau:

„Tavo gyvenimo prasmė - ruduo".

Ilona Urbonavičiūtė – Bumblauskienė

 

DSC 0618

Darbo paieška: mitai ir realijos

Lapkričio 17 d. Vabalninko skyriuje lankėsi UAB Headex group atstovė Toma Stonkienė, kuri mokiniams skaitė paskaitą „Darbo paieška: mitai ir realijos“. Jos metu lektorė supažindino su įvairiais darbo paieškos būdais, aptarė CV rašymo ypatybes bei sėkmingo elgesio darbo pokalbio metu principus., atsakė į mokinių klausimus.

Vabalninke varžėsi būsimi žemės ūkio specialistai

 

 DSC 0809

Žemė lietuviui visada buvo labai svarbi: ji žmogų maitino, rengė, teikė stiprybės...Šiandien žemės ūkio sektoriuje juntamas kvalifikuotų žemės ūkio specialistų poreikis, tačiau tam, kad ši sritis taptų patraukli jauniems žmonėms, reikalningos bendros – mokymo įstaigos, darbdavio ir valdžios institucijų – pastangos. Tokio darnaus bendradarbiavimo pavyzdys - gruodžio 8 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje vykęs respublikinis būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursas „Ruošk ratus žiemą...“. Konkursą finansavo Biržų rajono savivaldybė iš kaimo rėmimo fondo lėšų, rėmė Biržų r. sav. Vabalninko seniūnija, UAB „Biržų žemtiekimas“, ūkininkas Tomas Indriliūnas, veiklas organizavo Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius, dalyvavo profesinio mokymo įstaigos, ruošiančios mokinius pagal technikos priežiūros verslo dabuotojo mokymo programą. Konkursasvyko Europos profesinių gebėjimų savaitės „Atrask savo talentą!“ (vykusios Briuselyje ir visoje Europoje 2016 m. gruodžio 5–9 d.) metu ir buvo registruotas kaip jos dalis (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1261).

Puslapis 1 iš 3

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

 

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus