Konditerija yra menas. Šiandien virtuvėje praleidžiame ganėtinai daug laiko ir gaminame patys. Ieškome įdomių receptų, eksperimentuojame, kepame, puošiame savo desertą - meno kūrinį.
Mokykloje išmokome konditerijos pagrindų, pritaikant naujus produktus ir naujas technologijas sukuriame daug įdomių, naujų kepinių. Reikia tik labai norėti ir nebijoti įgyvendinti savo kūrybinių fantazijų.
Valstybinis kodas: P43101302
Būtinas vidurinis išsilavinimas
Programos apimtis: 90 mokymosi kreditų
Programos trukmė: 1,5 metai
Kvalifikacijos pavadinimas – konditeris
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV
Aprašymo santrauka:
Modulinė konditerio mokymo programa skirta parengti kvalifikuotą konditerį, gebantį savarankiškai dirbti įvairiose maitinimo įmonėse, duonos ir pyrago gaminių kepimo ir konditerijos įmonėse.
Programoje numatyta privalomieji moduliai:
- Įvadas į profesiją;
- Darbo vietos paruošimas;
- Mielinių tešlų konditerijos gaminių gamyba;
- Konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų gamyba;
- Nemielinių tešlų konditerijos gaminių gamyba;
- Kreminės konditerijos gamyba;
- Įvadas į darbo rinką.
Taip pat pasirenkamieji moduliai:
- Šakočių gaminimas;
- Desertų gamyba;
- Rankų darbo saldainių gamyba.
Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus ir žaliavas, gaminti konditerinį gaminį, jį dekoruoti.
Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą.
Asmenys, įgiję konditerio kvalifikaciją, galės dirbti duonos, konditerijos, maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Baigus šią mokymo programą, mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo studijų programas.
Baigusiems mokymo programą bus išduodami šie dokumentai:
- profesinio mokymo diplomas