Kas sieja Beatą Nicholson ir Džeimį Oliverį (Jamie Oliver)? Jie abu - garsūs virėjai. Anglas Džeimis Oliveris - visame pasaulyje žinomas 9 vardinių restoranų savininkas, keliolikos receptų knygų autorius bei televizijos laidų apie maisto gaminimą žvaigždė. Lietuvoje ne mažesnio populiarumo sulaukia ir Beata Nicholson - jos receptų knygoms, televizijos laidoms, žurnalams ir tinklaraščiui negailima teigiamų įvertinimų. Nors dažnai virėjo profesija laikoma nuobodžia ir niekuo neišsiskiriančia, ką tik paminėti pavyzdžiai įrodo, kad gali būti ir priešingai. Taigi, nuo ko reikėtų pradėti virėjo karjerą? Ateik mokytis pas mus ir tapk virėju!
Valstybinis kodas: P42101303
Programos apimtis: 110 mokymosi kreditų
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti: pagrindinis išsilavinimas
Kvalifikacijos pavadinimas: Virėjas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV
Aprašymo santrauka:
Programos paskirtis:
Virėjo modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų:
- savarankiškai gaminti;
- apipavidalinti ir patiekti patiekalus;
- įvertinti patiekalų kokybę;
- tvarkyti dokumentaciją.
Būsimo darbo specifika:
- Galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse;
- Dirbdamas privalės dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą;
- Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais;
- Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti;
- Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicinos pažymą.
Baigusiesiems mokymo programą bus išduodami šie dokumentai:
- brandos atestatas;
- profesinio mokymo diplomai.