Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Edukacinė išvyka į laikinąją Lietuvos sostinę

 

 IMG 20180913 135501

Edukacinė išvyka į laikinąją Lietuvos sostinę

     Rugsėjo 13 d. saulėto rudens lydimi, Vabalninko skyriaus pirmų kursų dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojo ir želdinių tvarkytojo specialybių mokiniai dalyvavo edukacinėje išvykoje į laikinąją šalies sostinę. Rudeninis „pasižvalgymas“, organizuotas profesijos mokytojos Sigitos Čibinskienės ir skyriaus vedėjos Vilijos Daukienės iniciatyva, vyko įvadinio modulio pamokų metu. Kelionės metu mokiniai aplankė Kauno botanikos sodą, oranžeriją, dendrologijos skyrių, Miškų tyrimo institutą, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegiją bei jos arboretumą.

     Ekskursiją pradėjome nuo Kauno botanikos sodo, kurio darbuotoja papasakojo ir parodė daugybę įdomių dalykų. Šis botanikos sodas gyvuoja daugiau kaip 90 metų, nuolat kviesdamas lankytojus apžiūrėti gausias augalų kolekcijas, didžiausią Lietuvoje oranžeriją ir rožyną. Augalų ekspozicijos ir brandus parkas turi ne tik įdomią istoriją, bet ir pagal buvusio dvaro šeimininko inicialus J ir G suformuotą tvenkinių sistemą. Šiuo metų laiku didžiausią įspūdį palieka masinis jurginų žydėjimas. Mokiniai turėjo galimybę atrasti spalvingą jurginų pasaulį - pamatyti jurginų veislių įvairovę, pasigrožėti Lietuvos, Latvijos ir kitų pasaulio kraštų selekcininkų sukurtų veislių žiedais. Akį džiugino ir prie oranžerijos veikianti gausi Lietuvoje žiemojančių kaktusų kolekcija.

     Kita kelionės dalis prabėgo lankantis Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje. Mokymosi joje galimybes ir perspektyvas pristatė direktorius Vaidotas Lygis. Susipažinome su Lietuvos Respublikos miškotyros mokslų daktaru Vytautu Bareikiu ir klausėmės jo nepaprastai įtaigiai skaitomos paskaitos „Lietuvos žemės gelmių ištekliai“. Taip pat aplankėme ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos arboretumą.

     Taigi, edukacinės išvykos metu mokiniai susipažino su pasirinktos specialybės galimybėmis bei tolimesnio mokymosi perspektyvomis.

 

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus