Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

„Ruošk ratus žiemą...“

Vabalninke varžėsi būsimi žemės ūkio specialistai

 

 DSC 0809

Žemė lietuviui visada buvo labai svarbi: ji žmogų maitino, rengė, teikė stiprybės...Šiandien žemės ūkio sektoriuje juntamas kvalifikuotų žemės ūkio specialistų poreikis, tačiau tam, kad ši sritis taptų patraukli jauniems žmonėms, reikalningos bendros – mokymo įstaigos, darbdavio ir valdžios institucijų – pastangos. Tokio darnaus bendradarbiavimo pavyzdys - gruodžio 8 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje vykęs respublikinis būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkursas „Ruošk ratus žiemą...“. Konkursą finansavo Biržų rajono savivaldybė iš kaimo rėmimo fondo lėšų, rėmė Biržų r. sav. Vabalninko seniūnija, UAB „Biržų žemtiekimas“, ūkininkas Tomas Indriliūnas, veiklas organizavo Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius, dalyvavo profesinio mokymo įstaigos, ruošiančios mokinius pagal technikos priežiūros verslo dabuotojo mokymo programą. Konkursasvyko Europos profesinių gebėjimų savaitės „Atrask savo talentą!“ (vykusios Briuselyje ir visoje Europoje 2016 m. gruodžio 5–9 d.) metu ir buvo registruotas kaip jos dalis (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1261).

Renginio tikslas - ugdyti mokinių meilę darbui ir profesijai, kelti profesijos įvaizdį propaguojant žemės ūkiui ir kaimui reikalingas profesijas, formuoti praktinius įgūdžius, skatinti mokinių inovatyvumą ir konkurencingumą, didinti įsidarbinimo galimybes, stiprinti profesinio mokymo įstaigų, darbdavių ir valdžios institucijų partnerystės ryšius.

Renginio atidaryme dalyvavo Biržų r. savivaldybės atstovai: meras Valdemaras Valkiūnas, vicemerė Irutė Varzienė, administracijos direktorius Rimantas Pauža, žemės ūkio skyriaus vedėjas Steponas Staškevičius, savivaldybės tarybos narys Petras Narkevičius, Vabalninko seniūnijos seniūnė Lilija Vaitiekūnienė. Sveikinimus konkurso dalyviams perdavė LR Seimo nariai Audrys Šimas ir Viktoras Rinkevičius.

Konkurso rungtyse dalyvavo po du mokinius iš Anykščių technologijos mokyklos, VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos, VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus. Konkurso dalyviai atliko dalykinį testą ir 6 praktines užduotis: braižybos, detalių atpažinimo, techninių matavimų, automobilio šviesų patikros, suvirinimo, traktorinio agregato vairavimo. Konkursantus vertino profesijos mokytojai ir darbdavių atstovai.

Konkurso dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir prizais. Komisija skyrė diplomus kiekvienoje rungtyje nugalėjusiems dalyviams: dalykinio testo – Nerijui Kuneliui iš   Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos, braižybos užduoties - Ryčiui Griciūnui iš Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus, detalių atpažinimo užduoties – Laurynui Janulioniui iš   Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus, techninių matavimų užduoties – Lukui Žalkauskui iš Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos, automobilio šviesų patikros užduoties – Sauliui Strelčiūnui iš VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro, suvirinimo užduoties – Lukui Vaitenkovui iš Anykščių technologijos mokyklos, traktorinio agregato vairavimo užduoties – Sauliui Deikui iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos.

Respublikinio būsimų žemės ūkio specialistų profesinio meistriškumo konkurso „Ruošk ratus žiemą...“ vertinimo komisijų sprendimu I vietą ir 50 Eur čekį iškovojo Rytis Griciūnas iš Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus, II vietą ir 40 Eur. čekį - Laurynas Janulionis iš   Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus, III vietą ir 30 Eur. čekį – Saulius Strelčiūnas iš VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro. Prizininkams diplomus įteikė LR Seimo nario Viktoro Rinkevičiaus  padėjėja Vaida Klepeckienė. IV vietą ir ūkininko Tomo Indriliūno įsteigtą paguodos prizą iškovojo Mantas Umbrasas iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos. Sveikiname nugalėtojus ir juos konkursui ruošusius profesijos mokytojus!

Konkursas pasiekė savo tikslą – mokiniai patobulino profesinius gebėjimus, profesijos mokytojai – bendradarbiavimo ir vertinimo įgūdžius, darbdaviai turėjo galimybę stebėti būsimus žemės ūkio specialistus darbo vietoje ir taip padidino jaunų žmonių įsidarbinimo galimybes, populiarino profesinį mokymą Europos lygmeniu.

Renginio vedėja

mokytoja metodininkė

Dalia Liaukevičienė

 

 

 

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus