Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Susitikimas su policijos komisariato pareigūnais

Susitikimas su policijos komisariato pareigūnais

 DSC0129a

      Rugsėjo 29 d. Vabalninko skyriaus skaitykloje vyko tradicinis kasmetinis susitikimas su Panevėžio apskrities VPK Biržų r. policijos komisariato pareigūnais, kurį organizavo socialinė pedagogė Vilma Indriliūnaitė.

      Susitikime dalyvavo prevencijos poskyrio viršininkė Sandra Timukienė ir prevencijos poskyrio specialistas (bendruomenės pareigūnas) Ainius Bagdonas, probacijos skyriaus Biržų r. savivaldybėje vyr. inspektorė Lina Jurelevičienė, kelių policijos vyr. specialistas Jaunius Jurelevičius.

      Prevencijos poskyrio viršininkė Sandra Timukienė pradėdama kalbą akcentavo, kad nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia, todėl supažindino su dažniausiai moksleivių tarpe pasitaikančiais veiksmais, užtraukiančiais administracinę atsakomybę (rūkymas neleistinose vietose, alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimas viešose vietose, įžeidimas, viešosios rimties trikdymas), bei veiksmais, užtraukiančiais baudžiamąją atsakomybę (vagystė, ir pan.), remdamasi konkrečiais pavyzdžiais pasakojo apie atsakomybės ribas. Pareigūnė taip pat kalbėjo ir apie kitas prevencijos poskyrio veiklas – įvairius susitikimus su visuomene, prevencinius renginius, galimybę tapti policijos rėmėju ar policijos pareigūnu. Viena iš prevencinių veiklų – daiktų žymėjimas. Viso renginio metu ir po jo Vabalninko skyriaus bendruomenės nariai galėjo pasižymėti vertingus asmeninius daiktus (telefonus, kompiuterius, fotoaparatus ir pan.). Šią paslaugą nemokamai teikė prevencijos poskyrio specialistas (bendruomenės pareigūnas) Ainius Bagdonas.

      Probacijos skyriaus Biržų r. savivaldybėje vyr. inspektorė Lina Jurelevičienė pristatė probacijos skyriaus veiklą, tikslus. Šis skyrius vykdo teismo sprendimus nesusijusius su realiomis laisvės atėmimo bausmėmis (laisvės apribojimas, įpareigojimas būti namuose tam tikru laiku, įpareigojimas mokytis, atidėtas bausmės vykdymas ir pan.), vykdo intensyvią priežiūrą (uždedama elektroninė apykojė, kuri leidžia fiksuoti asmens buvimą nustatytu laiku nustatytoje vietoje). Vyr. inspektorė supažindino ir su mediacijos tarnybos veikla (mediacija – tarpininkavimas, padedantis priešiškoms pusėms susitaikyti be teismo).

      Kelių policijos vyr. specialistas Jaunius Jurelevičius kalbėjo apie kelių eismo taisyklių vykdymą, dažniausius pažeidimus bei atsakomybę už juos.

      Šiltas ir nuoširdus bendravimas, atsakymai į klausimus, konkrečių situacijų analizė ir klausytojų susidomėjimas leidžia manyti, kad tokie susitikimai yra labai naudingi. Jų metu sužinome, ne tik ko nevalia daryti, bet ir ką daryti, kad apsaugotume save ir šalia esantį...

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus