Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

„Būkime kartu“

„Būkime kartu“

 

Bukime kartu      Vabalninko skyriaus „Socializacijos“ būrelio ir želdinių tvarkytojo specialybės mokiniai rugsėjo 26 dieną dalyvavo šalies mokymo įstaigų bendrų edukacinių veiklų projekte „Būkime kartu“ Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos projekto „Tautų juosta” vienoje iš veiklų.

      Meno kūrinys gimė gimnazijos vidiniame kiemelyje. Tai – „Tautų juosta“ iš gamtinės medžiagos. Po atkarpėlę ją kūrė visa mokyklos bendruomenė: mokiniai, mokytojai, mokinių tėvai, darbuotojai, Vabalninko bendruomenė. Smagu, kad ir mes, Vabalninko skyriaus želdinių specialybės mokiniai galėjome prisidėti prie floristinės „Tautų juostos“ fragmentų. Talkininkavo želdinių specialybės profesijos mokytoja Sigita Čibinskienė. Būvo išrinkta vertinimo komisija: Biržų švietimo skyriaus vyr. specialistė Dalia Kėželienė, gimnazijos direktoriaus pavaduotojas Gintaras Trapikas, gimnazijos bendruomenės slaugytoja Aušra Šulnienė, Vabalninko seniūnijos seniūnė Lilija Vaitiekūnienė, tautodailininkas Vidas Jatulevičius. Reikli komisija juostą vertino griežtai pagal amžiaus grupes. Buvo renkamos tautiškiausia, įspūdingiausia, spalvingiausia, originaliausia juosta.

      Toliau renginys vyko gimnazijos salėje, kur prisistatė mokyklų komandos.

      Po prisistatymo sekė edukacinės pamokėlės – vainiko iš gamtinės medžiagos gamybos mokėmės iš Vilniaus rajono Lavoriškių vidurinės mokyklos mokinių, tai pagrindinis Vilniaus krašto derliaus švenčių atributas. Mes, Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus „Socializacijos būrelio“ moksleiviai (vadovė Dalė Markutienė). Mokėme kepurių ir puokščių iš gamtinės medžiagos gamybos technologijų. Šiaudinių žaislų gamybos - iš Antašaviečių. Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos „Kraitės” būrelio nariai mokė apveldinti muilą, verpė, pynė juostas, mezgė pirštais ir grėbliu (vadovė Zita Kumpelienė). Medinių šaukštų parodą ir drožinėjimą demonstravo tautodailininkas Vydas Vareika.

      Po edukacinės pamokėlės komandos pristatė projekto veiklų rezultatus: du apveltus muilus, dvejus megztus pirštais karolius, du šiaudinius žaislus, kepures iš gamtinės medžiagos, naminės duonos kepalėlį. Savo pagamintais darbeliais komandos apsikeitė apsidovanodamos vienos kitą.

      Vėliau vyko aukštaitiškų cepelinų ir giros degustacija mokyklos valgykloje.

      Linksmybės tesėsi ir toliau su lietuvių folklorinių šokių ir žaidimų elementais. Jas vedė jaunimo tautinių šokių grupės dalyviai. Dar ilgai niekas nenorėjo skirstytis, jeigu ne ilga kelionė į Vilnių svečiams. Mokiniai išsiskirstė pilni įspūdžių ir pasimokę vieni iš kitų.

      Dar projektas „Būkime kartu“ nesibaigė, spalio mėnesi laukia vizitas į Vilniaus rajono Lavoriškių vidurinę mokyklą. Tikimės ir mes sudalyvauti, kaip partneriai.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus