Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tolerancijos diena

Tolerancijos diena

 

Tolerancijos diena      ,,Aš tave mylėsiu, kad ir kas nutiktų, aš tave mylėsiu, kai būsi kvailas, kai paslysi ir nukrisi, kai blogai pasielgsi, kai suklysi, kai elgsies kaip žmogus – aš tave mylėsiu, kad ir kas nutiktų”

      Lapkričio 15-16 d. Vabalninko skyriuje vyko renginiai, skirti tarptautinei Tolerancijos dienai paminėti. Lapkričio 15 d. aktų salėje vyko atvira integruota tolerancijos pamoka. Mokiniai rinko medžiagą ir supažindino su tolerancijos sąvoka, jos apraiškomis itoriniame, kultūriniame, ekonominiame, literatūriniame ir socialiniame kontekste.

      Šiais metais tolerancijos simboliu buvo pasirinktas skėtis. Integruotoje pamokoje dalyvavusių grupių mokiniai skėčius papuošė sentencijomis apie toleranciją, iš popieriaus iškirptais lašeliais, kitais originaliais simboliais. Socialinė pedagogė V.Indriliūnaitė su bendravimo grupe sukūrė filmuką apie netolerantiškumą mūsų visuomenėje. Mokytojos D.Markutienės vadovaujami mokiniai papasakojo apie likimo nuskriaustus, bet gabius ir orius Lietuvos žmones, kuriais didžiuojamės. Visiems integruotos pamokos dalyviams buvo išdalinti aprašymai ,,Juodas taškas”, kurių turinys byloja, kad dažnai apie žmogų sprendžiame tik pagal kažkokį vieną ar kitą nežymų trūkumą, nepastebėdami visumos.

      Baigiamasis integruotos atviros pamokos akcentas – mokytojos R.Grinkienės su ,,Melodijos” būrelio merginomis atlikta daina ,,Reikia draugą turėti” ir socialinio darbuotojo padėjėjo specialybės antro kurso mokinės Jurgitos Aniūnienės daina apie aklą berniuką.

      Lapkričio 16 d. po dviejų pamokų mokytojai ir mokiniai, dalyvavę Tolerancijos dienos minėjime, buvo apdovanoti padėkos raštais bei paskelbtas tolerantiškiausias Vabalninko skyriaus žmogus – vyr.profesijos mokytoja Violeta Vilkelienė.

      Tolerancijos dienos organizatoriai ir dalyviai akcentavo, kad apie tolerancija būtų kalbama ne tik lapkričio 16 d., bet ji taptų mūsų kasdienine vertybe.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus