Virėjo modulinė profesinio mokymo programa

      Valstybinis kodas: M43101302

      Švietimo sritis: Paslaugos asmenims

      Švietimo posritis: Viešbučių ir maitinimo paslaugos

      Būtinas pagrindinis išsilavinimas

      Programos trukmė 3 metai

      Teorinio mokymo trukmė 20 sav.

      Praktinio mokymo trukmė (įskaitant ir baigiamąją praktiką) 47 sav.

      Aprašymo santrauka:

      Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, išmanantį gastronomijos naujoves, ieškantį idėjų gaminant patiekalus, siekiantį išmokti pajusti skonio vientisumą, gebantį interpretuoti ir derinti maisto produktus. Programoje numatyta 9 privalomieji moduliai: Įvadas į virėjo profesiją; Tvarkos virtuvėje palaikymas; Pasiruošimas patiekalų gaminimui; Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Salotų, užkandžių ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas; Darbas su dokumentais; Įvadas į darbo rinką.

      Taip pat – 3 pasirenkamieji moduliai: Miltinių konditerijos gaminių gaminimas; Sveikos mitybos patiekalų gaminimas; Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas. Modulių programose numatomas teorinis ir praktinis mokymas. Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus, gaminti pusgaminius, gaminti ir patiekti sriubas, padažus, karštuosius, šaltuosius ir saldžiuosius patiekalus, garnyrus bei užkandžius. Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą. Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras

viešoji įstaiga, įmonės kodas 302643724

Skratiškių g. 6, LT-41156, Biržai (8 450) 32134 info@btvmc.lt