Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Erasmus+ „Pietų europos virtuvė geresniam specialistų rengimui“ NR. 2016-1-LT01-KA102-022814

logo erasmus plusa

Erasmus+ „Pietų europos virtuvė geresniam specialistų rengimui“ NR. 2016-1-LT01-KA102-022814

      Projekto koordinatorius - Marijampolės profesinio rengimo centras (MPRC)

      Konsorciumo partneriai -Biržų technologijų ir verslo mokymo centras (BTVMC), Vilkijos žemės ūkio mokykla (VŽŪM)

      Priimantys partneriai: IEC TEMIS (Ispanija), Paragon Europe (Malta)

      Informacija apie projektą

      Valgymo kultūra Lietuvoje sparčiai keičiasi. Į lietuvių virtuves bei restoranus/ kavines kelią skinasi azijietiški ar pietų Europos virtuvės patiekalai. O profesinių mokyklų mokiniai- būsimi virėjai, padavėjai, barmenai- mokykloje įgyja tik pagrindinius įgūdžius. Jiems trūksta žinių apie pasaulio virtuvę, įvairių tautų klientų ir jų aptarnavimo ypatumus, o taip pat įgūdžių pietietiškų valgių gamyboje ar įvairiataučių klientų aptarnavime. Todėl šiuo projektu siekiame, kad mokiniai tiesiogiai pažintų Pietų Europos šalių virtuvę; gilintų profesines žinias Viduržemio jūros virtuvės patiekalų gamyboje ir jūros gėrybių gaminimo technologijose; susipažintų su įvairių tautų klientais, su patiekalų patiekimu, susipažintų su turistų aptarnavimo ypatumais, o taip pat tobulintų užsienio kalbos žinias ir įgūdžius. Šiuo projektu taip pat siekiama padėti mokiniams, kilusiems iš provincijos bei esantiems iš socialiai remtinų šeimų, įgyti tarptautinių ir tarpkultūrinių kompetencijų, vystyti bendravimo įgūdžius, mokyti dinamiškumo ir sugebėjimo patiems prisiimti atsakomybę už savo mokymosi rezultatus, pagerinti bendruosius gebėjimus (skaitmeninį raštingumą, verslumą), skatinti mokinių kūrybiškumą ir suteikti galimybę integruotis į ES ir Lietuvos darbo rinką.

      Projekto dalyviai. Projekte dalyvaus 20 MPRC, BTVMC ir VŽŪM virėjų, padavėjų , barmenų specialybės mokinių.

      Projektas, vykdomas ištisus metus, apims ne tik stažuotės laikotarpį, bet informacinius, sklaidos renginius siunčiančiose mokyklose, padės mokiniams viso projekto metu gilinti profesines žinias, didins motyvaciją mokytis užsienio kalbos žinių, gerinti mokymosi rezultatus. Stažuotės šalys – Italija ir Malta. Mokiniai keletą mėnesių bus rengiami stažuotei - gilins savo darbinius įgūdžius, tobulins anglų kalbą, domėsis šalimis, į kurias vyks, atliks jiems skirtas užduotis.

      Projekto rezultatai- tai 20 virėjų, padavėjų , barmenų specialybės mokinių, įgijusių naujų Pietų Europos virtuvės žinių ir įgūdžių, kurie turėtų padėti jauniesiems specialistams įsidarbinti ir pakelti darbovietės prestižą ar patrauklumą. Dar vienas svarbus rezultatas bus integruota virėjų ir padavėjų specialybės pamoka, kurios metu virėjai gamins Italijos ir Maltos patiekalus, o stalus papuoš ir aptarnaus padavėjai. Projekto dalyviai baigiamajame renginyje pateiks savo pačių pagamintus patiekalus. Be to, jie parsiveš bent 10 tų šalių patiekalų receptūrų ir projekto pabaigoje sukurs elektroninę Receptų knygelę. Joje bus mokinių stažuočių nuotraukos, įspūdžių fragmentai ir Pietų Europos receptai. Ši knygelė taps ir mokinių nuosavybe, ne tik mokyklos, dalyviai galės ja dalintis ir dovanoti. Tai bus darbas, keliantis mokiniams pasididžiavimą savo profesija.

      Projektas vykdomas, gavus Europos Sąjungos paramą pagal Mokymosi visą gyvenimą programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

      Ši medžiaga atspindi autoriaus nuomonę ir nei NA, nei Europos Komisija neatsako už joje esančios informacijos panaudojimą.

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus