Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

„Profesinis mokymas visiems - įgūdžiai visam gyvenimui“

      BTVMC lapkričio 6 dieną organizuotas renginys mokinių teorinėms ir praktinėms žinioms gilinti, ugdyti pomėgį savajai specialybei, lavinti kūrybiškumą ir sudominti kitų mokyklų mokinius. Šios dienos veiklomis buvo siekiama parodyti didžiules profesinio mokymo galimybes ne tik jauniems žmonėms, bet ir mažiesiems bei suaugusiems, norintiems atrasti ir atskleisti savo talentus bei įgyti tinkamus įgūdžius ir žinias. Tai TREČIOJI EU SĄJUNGOS INICIATYVA, skatinanti „būti matomais“ visoje Europoje. Tokie renginiai skatina bei populiarina įvairias profesijas, kelia motyvaciją profesinei veiklai ir karjerai.

      Į renginį buvo pakviesti Biržų savivaldybės atstovai: meras V. Jareckas ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas E. Januševičius. Į mokymo centrą atvyko ir aktyviai veiklose dalyvavo „Aušros“, Kratiškių, Pabiržės pagrindinių mokyklų mokiniai ir mokytojai, vaikų lopšelio- darželio „Drugelis“ auklėtiniai, juos atlydėjęs direktorius A. Taura bei auklėtoja ir Biržų miesto Savarankiško gyvenimo namų seneliai, kuriuos lydėjo socialinė darbuotoja D. Mukienė.

      9 valandą prasidėjo atviros praktinio mokymo pamokos. Pardavėjo modulinės mokymo programos mokiniai, vadovaujami profesijos mokytojos L. Pilkauskienės, supažindino savivaldybės atstovus su praktinio mokymo įranga. Mokiniai kultūringai aptarnavo klientus. Svečiai „pasimatavo“ pardavėjo darbo vietą ir pripažino, kad norint dirbti šį darbą reikia turėti specifinių, šiai profesijai būdingų žinių ir gebėjimų.

      Apdailininko (statybininko) profesijos mokiniai, kuriems vadovavo profesijos mokytoja J. Širmelienė, liejo epoksidines grindis, glaistu dekoravo sienas. Atviroje pamokoje „Statyba kitaip“ dalyvavo vaikų lopšelio- darželio „Drugelis“ auklėtiniai, kurie kartu su statybininko profesijos mokiniais dekupažo technika dažė kėdutes, kurios puoš darželio teritoriją. Vaikučiams padovanojo mokinių pagamintą lesyklėlę.

      Automobilių mechaniko profesijos mokiniai, vadovaujami profesijos mokytojo T. Špoko, svečius supažindino su elektriniais komponentais, jų tvarkymo metodais, atliko šviesų aukščio reguliavimą, buvo supažindinti su kompiuterine diagnostika ir automobilių ratų geometrija, sprendė nesudėtingą testą.

      Floristikos profesijos mokinių veiklos vyko dviejose grupėse. Pirmoje veikloje dalyvavo lopšelio- darželio „Drugelis“ vaikučiai, kurie kartu su floristėmis gamino „Linksmą obuolį“ iš samanų ir lapų. Antroje grupėje dalyvavo senjorai iš Savarankiško gyvenimo namų. Jie, padedami florisčių bei profesijos mokytojos I. Pranauskaitės, komponavo sausų augalų medelius, kuriais žadėjo pasipuošti kambarius, kuriuose gyvena.

      Virėjai ir konditeriai, vadovaujami profesijos mokytojų V. Pociūnienės ir R. Kaminskienės, kartu su Kratiškių, Pabiržės ir „Aušros“ mokyklų mokiniais gamino sveikuoliškus patiekalus: pasukų kokteilius, burokėlių ir datulių pyragus, kepto obuolio desertus, mėsos maltinius su avižiniais dribsniais ir duonos skrebučius. Veiklos dalyviai degustavo pagamintus patiekalus ir įvertino jų kokybę.

Informatikos kabinete vyko D. Makricko vedama matematikos pamoka. Užduotys buvo paruoštos naudojantis MozaBook priemonėmis. Taip pat buvo naudojama išmanioji lenta TruTouch. Mokiniai ir svečiai susidomėję sprendė įvairias nelygybes, stebėjo atitinkamų funkcijų grafikus.

      Po visų veiklų BTVMC konferencijų salėje vyko renginio „Profesinis mokymas visiems- įgūdžiai visam gyvenimui“, skirto 2019 m. Europos profesinių gebėjimų savaitei, aptarimas. Jame dalyvavo BTVMC direktoriaus pavaduotoja, laikinai pavaduojanti direktorių, M. Bistrickienė, gimnazijos skyriaus vedėja Z. Vainauskienė, praktinio mokymo vadovė V. Dabkevičienė, bendrojo ugdymo ir profesijos mokytojai. Centro darbuotojai apibendrino renginį, dalinosi patirtais įspūdžiais bei peržiūrėjo renginio nuotraukas. Pavaduotoja akcentavo, kad savivaldybės atstovai buvo sužavėti renginio. Profesijos mokytojai teigė, jog veiklos pavyko, bet nelengva buvo įtraukti į jas visus gausiai atvykusius svečius. Norėtųsi, kad mokinius lydintys asmenys būtų ne tik stebėtojai, bet ir pagalbininkai.

Po tokių renginių tikimasi, kad jaunuoliai, kurie buvo atvykę iš rajono pagrindinių mokyklų, susidomėjo BTVMC rengiamomis profesijomis ir kitais metais papildys mokinių gretas.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus