Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai

 IMG 20171026 132637a

      Bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams technologijų pamokos vyko BTVMC. Vadovaujantis bendraisiais ugdymo planais ir technologijų programų turinį suderinus su atitinkama profesinio mokymo programa, jai įgyvendinti bendrojo ugdymo mokyklos gali naudotis profesinio mokymo baze. Mūsų centre kasmet lankosi dešimtokai, norėdami susipažinti su mokymo baze, specialybėmis, mokymosi sąlygomis, įsidarbinimo galimybėmis baigus mokyklą, tačiau šiemet pagal iš anksto sudarytą grafiką mokinius priėmė ir pamokas vedė mūsų mokyklos mokytojai. Tai mokiniams buvo nauja patirtis. Nuo 2017 m. spalio 20 d. iki 2018 m. sausio 15 d. pabuvojo beveik visų mokyklų 9 ar 10 klasių mokiniai ir neretai mokėsi kartu su mūsų Centro mokiniais. Populiarios buvo visos mūsų specialybės.

      „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos devintokai mokėsi gaminti virtinukus iš plikytos tešlos su netradiciniu spalvingu varškės ir raudonųjų burokėlių įdaru. Papilio pagrindinės mokyklos mokiniai gamino mielinę tešlą, kepė įvairių formų bandeles. Medeikiečiai iš tokios pačios tešlos mokėsi formuoti pyragus „Snaigė“, kepti ir kūrybiškai juos patiekti. „Saulės“ gimnazijos mokiniai kartu su būsimais konditeriais mokėsi gaminti „Laimės“ sausainius, į kuriuos dėjo savo linkėjimus artėjančių švenčių proga. Nemunėlio Radviliškio pagrindinės mokyklos mokinių „Laimės“ sausainiai ir linkėjimai buvo skirti Lietuvai. Pačeriaukštės pagrindinės mokyklos devintokai susipažino su maisto ruošimo laboratorija, virtuvės elektriniais įrenginiais, mokėsi naudotis elektroninėmis svarstyklėmis, svėrė įvairius produktus. Per kitas pamokas gimnazistai mokėsi popierinėmis servetėlėmis šventiškai dekoruoti stalą – lankstė įvairias gėles. „Kaštonų“ pagrindinės mokyklos dešimtokai išmoko dekoruoti meduolius, sužinojo, kaip pasigaminti tinkamos konsistencijos glajų, kaip jį naudoti. Sena patarlė „Valgome ne tik burna, bet ir akimis“ tinka ir šiandien. Mokytojos Vitalija Pociūnienė ir Laima Žemaitienė ugdė mokinių meninius ir praktinius gebėjimus bei mėgavosi akimirkomis, kai mokiniams viskas pavykdavo, nes kartais daug svarbiau matyti ne galutinį tikslą, o pasidžiaugti akimirka. Virėjų bendras veiklas baigė „Saulės“ gimnazijos mokiniai. Jie išmoko kepti vaflius, riešutėlius. Mokiniai dirbo puikiai. Pabaigoje prie serviruoto stalo vyko įsivertinimas, gaminių degustavimas prie arbatos puodelio.

      Labai noriai mokiniai rinkosi ir floristo profesinio mokymo programą. Jų buvo daug ir skirtingu metų laiku, todėl spėjo prisiliesti prie įvairių floristinių technikų. Iš rudeninių lapų gamino rudens dekoracijas – obuolius, vėrė vėrinukus. Prieš šventes komponavo stilizuotus vainikėlius Kalėdoms. Jiems pagaminti buvo naudojami kankorėžiai, įvairios uogos, spygliuočių šakelės. Po žiemos švenčių kūrė Šv. Valentino dienos dekoracijas. Mokiniams padėjo ne tik mokytojos, bet ir būsimosios floristės.

      Berniukai labiau norėjo susipažinti su automobilių mechaniko ir apdailininko (statybininko) programa. Mokiniai turėjo galimybę išmėginti dekoratyvinio glaistymo trintuve būdus, formuoti apdailą. Plytelių klijavimo dirbtuvėse maloniai priėmė profesijos mokytojas A. Pociūnas. Mokiniai susipažino su mechanizuotais plytelių klijavimo įrankiais, matavimo prietaisais. Taip pat dirbo tinkavimo, gipso kartono plokščių tvirtinimo dirbtuvėse, kur pamokas vedė profesijos mokytoja metodininkė J. Širmelienė ir vyr. profesijos mokytojas V. Povilionis. Atlikdami statybos darbus mokiniai laikėsi saugumo ir higienos reikalavimų.

      Apsilankę automobilių mechaniko praktinio mokymo bazėje, mokiniai mokėsi balansuoti ir montuoti padangas. Buvo mokoma atlikti ratų suvedimą ant keltuvo užkeltam automobiliui. Mokytojas parodė, kaip veikia benzino įpurškimo sistemos mokomasis stendas. Mokiniams tai buvo nauja patirtis, nes Centro mokomoji bazė yra šiuolaikiška, reikalaujanti specialių žinių.

      Bendradarbiavimas tęsiasi ir II pusmetyje. Tikimės, kad jis bus naudingas mokiniams naujais įgūdžiais ir patirtimis, kai kuriems tai bus pirmoji pažintis su būsimąja profesija.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus