Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas 2017“

 konkursasa

      Mokykla – tai ypatingas pasaulis. Čia praleisti metai į kiekvieno žmogaus atmintį įsirėžia giliausiai. Šiandien mokytojams rūpi ne tik perduoti mokiniui žinias, bet ir ugdyti visavertę asmenybę. Yra jaunų žmonių, kurie mąsto apie savo vietą gyvenime. Jie supranta, kad labai svarbu įgyti išsilavinimą ir tinkamai pasirinkti profesiją.

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centras iš kitų Biržų rajono mokyklų išsiskiria tuo, kad čia be bendrojo lavinimo dalykų mokoma pasirinktos specialybės. Profesijų mokykloje ne viena ir kiekviena jų turi savo privalumų. Jaunas žmogus renkasi, įsiklausęs į savo norus ir troškimus, pažinęs savo pomėgius ir gebėjimus.

      Atsižvelgiant į mokinių gebėjimus, Biržų technologijų ir verslo mokymo centre kiekvienais metais organizuojamas profesinio meistriškumo konkursas. Šis renginys mokykloje jau tapo tradicija. Lapkričio 23 d. vykęs renginys buvo neeilinis. Tai nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas „Virėjas 2017“, finansuotas LR Švietimo ir mokslo ministerijos,  skirtas Lietuvos šimtmečiui paminėti ir įtrauktas į Europos profesinių gebėjimų savaitės renginius.

      Nacionaliniame konkurse dalyvavo būsimieji virėjai net iš dvylikos Lietuvos mokyklų: Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centras, Zarasų žemės ūkio mokykla, Raseinių technologijos ir verslo mokykla, Vilkijos žemės ūkio mokykla, Ukmergės technologijų ir verslo mokykla, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Alantos technologijos ir verslo mokykla, Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, Šiaulių profesinio rengimo centras, Utenos regioninis profesinio mokymo centras, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokykla ir Biržų technologijų ir verslo mokymo centras. Konkursantus atlydėjo juos rengę profesijos mokytojai. Taip pat mokykloje svečiavosi, renginį stebėjo ir visus sveikino svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio: Italijos kompanijos „Social Cooperative New Service“ atstovai Mindaugas Lučka ir Mario Dekotis, Biržų rajono savivaldybė meras Valdemaras Valkiūnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Jocius, Lietuvos Respublikos seimo nario Audrio Šimo padėjėja Eugenija Prokopovičienė, Lietuvos Respublikos seimo nario Viktoro Rinkevičiaus padėjėja Viktorija Valentinavičiūtė, UAB „Biržų duona“ komercijos direktorius Andrius Kurganovas, garbės viešnia Otilija Stirkienė, ūkininkė Asta Misevičienė.

      Konkurso dalyvių darbą, meistriškumą, kūrybingumą vertino komisija: komisijos pirmininkė Biržų pilies restorano „Pilies skliautai“ vadovė Renata Greviškienė, Sodeliškių dvaro virtuvės šefė Judita Juodviršienė, Valerijaus Jankausko individualios įmonės direktorė Dalė Jankauskienė.

      Pasibaigus konkursui visi dalyviai ir juos rengę mokytojai buvo apdovanoti rėmėjų įsteigtomis dovanomis. Jų šiais metais buvo iš tiesų nemažai: Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos seimo narys Audrys Šimas, Lietuvos Respublikos seimo narys Viktoras Rinkevičius, Italijos kompanija „Social Cooperative New Service“, UAB „Sijar“, ūkininkė Vida Vaitkevičienė, „Levandų ūkis“, UAB „Biržų duona“, ūkininkas Vytautas Butėnas.

      Labiausiai pakylėti tą dieną jautėsi konkurso prizinių vietų laimėtojai: III – oji vieta atiteko Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro atstovui Mindaugui Janušaičiui (vyresnioji profesijos  mokytoja Vilma Petrikonienė), II – oji vieta atiteko Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos atstovei Eglei Tomkevičiūtei (profesijos mokytoja, metodininkė Nijolė Vasiliauskienė), I – oji vieta atiteko Biržų technologijų ir verslo mokymo centro atstovei Martynai Tamulevičiūtei (vyresnioji profesijos mokytoja Renata Kaminskienė).

      Kiekvieno konkurso metu mokykloje esančiame vidiniame kiemelyje, įrengtame 2015 m. įgyvendinant projektinę veiklą, skirtą tautiškumo, pilietiškumo puoselėjimui, ant čia „augančio“ medelio šakos nutupia po naują simbolinį paukštelį. Šiemet tai buvo jau šeštasis paukštelis, kurį ant medžio šakos turėjo garbės pakabinti I- osios vietos nugalėtoja Martyna Tamulevičiūtė.

      Taigi konkursas baigėsi. Renginio organizatoriai visiems linkėjo: ieškoti svajojant, dirbant, mokantis, kuriant, gyventi su nematoma saule sieloje, su noru atiduoti kitiems tai, ką gero turime savyje.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus