Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

„Atvirų durų“ savaitė

DSC 0250a

      Kiekvienas jaunas žmogus, baigdamas mokyklą, susimąsto, kokį gyvenimo kelią pasirinkti, kuo būti, kur mokytis toliau. Svarbu ne tik domėtis, skaityti, klausytis draugų pasakojimų apie profesijas, bet ir pačiam iš arčiau pamatyti, kaip mokosi būsimi statybininkai, automobilių mechanikai, virėjai ir kiti būsimi specialistai.

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, norėdamas padėti bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams pasirinkti būsimą profesiją, kasmet organizuoja „Atvirų durų“ dienas. Balandžio 18-21 dienomis Centre vyko „Atvirų durų“ savaitės renginiai. Sulaukėme daugiau kaip 90 svečių iš visų miesto bei kai kurių rajono mokyklų. Mokiniai, nedalyvavę „Atvirų durų“ savaitės renginiuose, žada atvykti vėliau.

      Svečiai buvo trumpai supažindinti su mokykla, jos istorija, išgirdo pasakojimą apie mokykloje ruošiamas specialybes, mokymosi sąlygas, lengvatas, kuriomis moksleiviai gali naudotis, mokamas stipendijas, popamokinę bei projektinę veikla, buvo atsakyta į juos dominančius klausimus.

      Pirmoji šio renginio savaitės diena buvo skirta projektinei veiklai, su kuria supažindino projektų vadovė M. Bistrickienė. Trečiadienis ir ketvirtadienis buvo skirti profesijoms, todėl mokiniai galėjo pamatyti, kaip mokosi, dirba mokiniai, pasirinkę įvairias profesijas, kokias medžiagas, įrankius ar įrangą naudoja. Svečiai pamatė, kaip mokosi būsimieji automobilių mechanikai. Jiems buvo pademonstruota turima įranga, automobilių servisas, parodyta suvirinimo darbų specifika.

      Virėjo specialybės moksleiviai dirbo laboratorijoje, parodė savo darbo vietas, papasakojo, kaip jiems sekasi.

      67 gr. modulinės profesinio mokymo programos floristės atliko paruošiamuosius darbus vestuvinėms puokštėms. Mokiniai matė, kaip gaminami karkasai nuotakos puokštei, apyrankėms, paruoštukai vainikėliams. Šiame kabinete taip pat buvo pademonstruota, kaip II kurso mokinės ruošia TMBE darbus.

      Penktadienis buvo skirtas sportui. Krepšinio varžybose dalyvavo 6 komandos. I-ą vietą laimėjo BTVMC 63 gr. komanda, II-ą vietą „Kaštonų“ mokyklos „Atžalyno“ komanda ir III-ąją „Saulės“ komanda. Tik gaila, kad oro sąlygos neleido žaisti aikštyne.

      Mokiniai lankėsi ir mokyklos bendrabutyje, apie kurį nuotaikingai papasakojo administratorė Edita Prunskienė. Svečiai apžiūrėjo kambarius, susipažino su gyvenimo sąlygomis.

      Mokiniai aplankė mokomųjų dalykų kabinetus, laboratorijas, sporto salę, o į mokyklos bufetą buvo pakvieti išgerti arbatos.

      „Atvirų durų“ renginiai suteikė jauniems žmonėms daugiau informacijos apie profesinį mokymą, apie pasirinkimo galimybes. Tinkamas ir atsakingas profesijos pasirinkimas leidžia save realizuoti, įsitvirtinti darbo rinkoje ir siekti karjeros.

      Tikimės, kad iš atvykusiųjų į „Atvirų durų“ renginius nemažai jaunų žmonių nuspręs mokytis mūsų mokykloje.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus