Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Iš stažuočių sugrįžus...

Iš stažuočių sugrįžus...

 

IMG 1813a      Biržų technologijų ir verslo mokymo centras dalyvauja ERASMUS + mobilumo projekte „Verslumo kompetencijų ugdymas ES profesiniame mokyme ir darbo rinkoje“. Projekto metu buvo numatytos vienos savaitės stažuotės Italijoje, Kipre, Austrijoj, Bulgarijoje. Projekto tikslas – pasitelkus ES šalių patirtį, profesinėse mokyklose ugdyti asmenį, pasirengusį profesinei veiklai, pasiryžusį ir gebantį adaptuotis besikeičiančiame socialiniame, ekonominiame gyvenime. Tikslui pasiekti buvo organizuojami mobilumo vizitai, kurių metu mokytojai įgijo verslumo mokymo įgūdžių, o mokiniai ugdėsi verslumo gebėjimus., mokėsi tinkamai orientuotis ir sėkmingai veikti nuolat besikeičiančioje ekonominėje aplinkoje.

      Profesijos mokytojos dalinasi savo įspūdžiais. Zita Vainauskienė:

      „Bulgarijoje mus priėmė organizacija „Bugaria Gateway“, kuri surado profesines mokyklas, galėjusias mus priimti, supažindinti su savo mokykla, pasidalinti darbo patirtimi. Lankėmės nacionaliniame finansų ir ekonomikos licėjuje. Licėjaus administracija ir mokytojų taryba aktyviai ieško partnerių, padėsiančių pritaikyti naujus mokymo metodus ir būdus, kad baigę mokiniai (specialistai) atitiktų Europos keliamus reikalavimus. Šiame licėjuje profesinis mokymas visiškai atitinka europietiškus reikalavimus. Kartu su Austrija yra sukurtas mokymo centras, kuriame mokiniai mokosi dirbti realioje verslo aplinkoje vieną dieną per savaitę.

      Tai prestižinė profesinė mokykla. Norintys joje mokytis turi gerai išlaikyti bulgarų kalbos ir matematikos egzaminus. Absolventai tęsia mokslą universitetuose.

      Profesinė siuvimo ir dizaino gimnazija „Kniaginia Marija Luiza“ ruošia siuvėjus. Čia moksleiviai ne tik mokosi modeliuoti, siūti, bet dalyvauja įvairiuose projektuose, konkursuose. Dauguma absolventų tęsia mokslą aukštojoje mokykloje. Susipažinome su kabinetais, įrenginiais, užsiėmimų tvarka. Mokiniai parodė savo konkursinius darbus.

      S. Popovo telekomunikacijų profesinė gimnazija ruošia radijo ir televizijos specialistus. Ši mokykla dalyvauja įvairiuose projektuose, mokytojai dažnai vyksta į stažuotes užsienyje. Mus priėmė mokyklos direktorė, bendravome su mokytojais, kurie papasakojo apie savo darbą, pasidalino patirtimi.

      Stažuotės metu turėjome ir kultūrinę programą. Aplankėme įžymias Sofijos vietas, pabuvojome Nacionaliniame istorijos muziejuje, lankėmės Rilos vienuolyne kalnuose, atsisveikinimo vakarienės metu buvome pavaišinti nacionaliniais patiekalais.“

      Profesijos mokytoja Jolanta Širmelienė:

„Man stažuotė atiteko į Kiprą. Stažuotės metu mumis rūpinosi „PLATO“ atstovas Antonio ir jo dukra Marina su vyru. Šią mokymo įstaigą 1972 metais įkūrė Antonio. Jų mokymo programos skatina moksleivius kūrybiškai mąstyti, veiksmingai spręsti problemas, objektyviai analizuoti idėjas, bendrauti.

      Lankėmės technologijų ir dizaino kolegijoje, kur didelį dėmesį skiria verslumo kompetencijų ugdymui. Kipre apie 90 procentų profesinio mokymo įstaigų moksleivių profesinio rengimo laikotarpiu dalyvauja verslumo ugdymo programose.

      Turėjome ir turiningą laisvalaikį, aplankėme pilis, muziejus, vakarieniavome tavernose ir lepinomės šiltais ir saulėtais orais...“

      Profesijos mokytoja Ingrida Pranauskaitė:

      Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokyklos kartu su Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinės mokyklos bei Biržų profesinio mokymo centro profesijos mokytojomis 2014 m. spalio 18-26 d. dalyvavau stažuotėje Austrijoje, Karintijos žemėje, kur domėjomės verslumo ugdymu profesinėse mokyklose ir verslo įmonėse.

      Didelį įspūdį paliko apsilankymas profesinėje turizmo mokykloje Villach mieste. (vok.

      Fachberufsschule für Tourismus Warmbad Villach). Šią 2013 m. pastatytą mokyklą galima pavadinti XXII amžiaus profesine mokykla, nes įrengta, panaudojant naujausias šildymo, vėdinimo technologijas, pažangiausią įrangą ir mokymui skirtą techniką. Visos patalpos apšildomos geoterminiu šildymu. Įranga užima visą mokyklos rūsį. Veikia aštuoni serveriai – mokykla aprūpinta visomis IT reikalingomis programomis, ruošiant virėjus, konditerius, viešbučio vadybininkus ir padavėjus-barmenus. Viskas skirta mokinių ir mokytojų mokymo/si gerovei. Ekskursiją vedė mokyklos direktorius. Jis ir atskleidė, kaip buvo vykdomi darbai nuo naujos mokyklos atsiradimo idėjos iki mokyklos atidarymo.

      Stažuotės metu stebėjome kaip mokiniai dirba smulkiose verslo įmonėse, kavinėse, restoranuose. Lankėmės saulės kolektorių gamykloje „Veit Solar Fabrik“. Tai viena didžiausių tokio tipo įmonių pasaulyje. Visas miestas naudojasi saulės baterijomis, kad nereikėtų atominės elektrinės.

      Atkreipėme dėmesį, kad gamykla skiria didelį dėmesį ruošiant savo įmonei darbuotojus, aktyviai dalyvauja profesinio mokymosi procese. Labai svarbus realių darbo situacijų pateikimas profesinio mokymo procese, skatinant gilinti mokinių verslumo įgūdžius.

      Stažuotės metu įgijau patirties verslumo ugdymo srityje, kurias panaudosiu profesinėje veikloje, rengiant naujus projektus.

      Profesijos mokytoja Ramunė Mikalauskaitė – Ašakienė:

      „Lankėmės ITIS Vittorio Emanuelle II technologijų mokykloje. Čiasuburta mokytojų - karjeros vadovų - komanda, kuri palaiko ryšius su darbdaviais ir ieško darbo vietų absolventams, atsižvelgdama į jų asmenines savybes ir įgytas kompetencijas. Kaip ugdomas verslumas? Žemesnėse klasėse mokiniai mokomi pristatyti save darbdaviams, atlikti praktiką įmonėse, savanoriauti viešuose renginiuose, individualiai pasirinkti praktiką.

      Įsidarbinant mokinius konsultuoja mokytojai, mokykloje vyksta karjeros dienos, į kurias atvyksta darbdaviai, Švietimo ministerija turi duomenų bazę ClikLavoro, į kurią sukeliami duomenys apie absolventus“.

      Įgytą patirtį mokytojos pritaikys savo darbe.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus