Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Jaunojo verslininko konkursas Alytuje

Jaunojo verslininko konkursas Alytuje „Verslo idėjos ir atradimai tradicinių Lietuvos amatų atgaivinimui ir plėtrai“

 

Jaunojo verslininko konkursas      Balandžio 29 d. Alytaus profesinio rengimo centre įvyko respublikinis Jaunojo verslininko konkursas tema „Verslo idėjos ir atradimai tradicinių Lietuvos amatų atgaivinimui ir plėtrai“. Konkurso organizatoriai - Lietuvos inovatyvių profesinio rengimo įstaigų asociacija ir Alytaus profesinio rengimo centras. Į konkursą atvyko po du mokinius iš 30 mokyklų. Juos lydėjo mokytojai. Visi atvyko parengę namų darbus, kuriuos eksponavo aktų salėje.

      Konkurso tikslas ir uždaviniai – ugdyti mokinių verslumą, tai yra, formuoti verslų požiūrį į tradicinių amatų atgaivinimą, skatinti mokinius domėtis tradiciniais amatais, amatininkų indėliu į savo krašto bendruomenių veiklą; skatinti keitimąsi verslo idėjomis; ugdyti mokinių asmenines savybes, bendravimo, bendradarbiavimo kompetencijas; kelti mokinių motyvaciją, didinti profesinio mokymo prestižą ir stiprinti ryšius tarp profesinio mokymo įstaigų.

      Mokinius suskirstė į 6 grupes (mokiniai iš tų pačių mokyklų buvo atskirti). Organizatoriai visus vaišino kava ir puikiais užkandžiais. Konkursantus sveikino Vytautas Zubras, Alytaus profesinio rengimo direktorius; Jurgis Krasnickas, Alytaus miesto meras; Nijolė Deksnienė, Lietuvos inovatyvių profesinio rengimo įstaigų asociacijos prezidentė, svečiai iš LR Seimo P. Aušrevičius ir E. Masiulis.

      Visos mokinių grupės išsirinko savo kapitonus ir vykdė pagrindinę užduotį – verslo idėjos pristatymą tema „Verslo idėjos ir atradimai tradicinių Lietuvos amatų atgaivinimui ir plėtrai“. Prisiminti senieji amatai, tradicijos ir aptariama, kaip jas galima pritaikyti šiandieniniame versle. Mokiniai bendravo, ieškojo sprendimų, aptarė pristatymą.

      Po pietų pertraukos aktų salėje buvo pristatomos mokinių sukurtos verslo idėjos.

      Renginio pabaigoje vyko „Kapitonų mūšis“. Kiekvienos komandos kapitonai atsakinėjo į užduotus klausimus. Susumavusi rezultatus komisija paskelbė savo sprendimą: „Kapitonų mūšio“ nugalėtoja ir pagrindinio prizo - planšetinio kompiuterio laimėtoja tapo Erika Vaikšnoraitė. Geriausiu namų darbu visi konkurso dalyviai išrinko Zarasų žemės ūkio mokyklos pasirodymą. Mūsų centro floristo specialybės antrakursės: Deira Baltušytė ir Laima Reikaitė parsivežė dvi nominacijas: „Inovatyviausios verslo idėjos“, „Pilietiškiausios verslo idėjos“.

      Mokinius lydėjusi profesijos mokytoja Regina Karosienė dalyvavo seminare, kuriame buvo pristatytas „Alytus – regioninis ekonomikos augimo centras“ ir „Euro įvedimas Lietuvoje“.

      Renginys visiems patiko, parsivežta daug gerų įspūdžių.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus