Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png


Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/btvmc/domains/btvmc.lt/public_html/plugins/content/sigplus/metadata.php on line 325

Profesijos mokytojų stažuotė Prancūzijoje

      Biržų technologijos ir verslo mokyklos profesijos mokytojai Tadas Špokas, Eimantas Gasiūnas, Vitalija Pociūnienė ir Rasa Plikšnienė  2022 m. vasario 12 – 19 d. buvo išvykę į „Erasmus+“ profesinio mokymo projekto Nr. 2020-1-LT01-KA-116-077749

      “Tarptautiškumo plėtra su Erasmus+” stažuotę Paryžiuje Prancūzijoje. Stažuotė buvo labai intensyvi, įspūdinga bei darbinga. Joje dalyvavo  Alytaus rajono Daugų  technologijos ir verslo mokyklos bei Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro profesijos mokytojai.

      Pirmąją vizito dieną projekto dalyviai susitiko su Eurl Aristote direktore, Sorbonos universiteto dėstytoja dr. Giedrė Cibulskaitė-Veršinskienė, kuri supažindino su Prancūzijos švietimo sistema, bendrojo ugdymo programomis, inovatyviais mokymo metodais, pristatė pameistrystės centrų ir profesinio mokymo licėjų skirtumus, pameistrystės privalumus. Taip pat buvo pristatyta Lietuvos ir Prancūzijos profesinių praktinių įgūdžių realioje darbo vietoje lyginamoji analizė, Prancūzijos pameistrystės įstatyminė bazė, darbo sutartys su darbdaviu, pameistriu ir mokymosi įstaiga.

      Projekto dalyviai lankėsi Pameistrystės centruose: Compagnons de devoir,  Lycee Belliard ir CFA campus des métiers et de l’entreprise. Čia mokosi mokiniai nuo 15 iki 29 metų, vykdoma apie 30 mokymo programų. Sužinojome, kad Centruose galima mokytis tik sudarius sutartį su darbdaviu. Stebėjome stogdengių, statybininkų,  šaltkalvių, virėjų- barmenų mokymo programų mokymo procesą, diskutavome apie profesinio mokymo patrauklumą, lankstumą bei kokybę. Mokiniai – pameistriai mielai su mumis bendravo, pasakojo apie savo galimybes ir sėkmes.

      Didžiausią įspūdį stažuotėje paliko glaudus Prancūzijos profesinio mokymo įstaigų bendradarbiavimas su darbdaviais, palanki Prancūzijos švietimo sistema, orientuota į nemokamą mokslą, seniai taikoma pameistrystės forma. Prancūzijos mokesčių sistema suderinta ir susieta su verslo kūrimo ir plėtojimo aplinka, švietimo finansavimu.

      Įdomi ir turininga kultūrinė programa buvo organizuota kultūros ir meno sostinėje Paryžiuje. Aplankėme tokius kultūros objektus: Paryžiaus miesto simbolį – Eifelio bokštą, Liuksemburgo parką, Versalio rūmus su sodais, Luvro muziejų, Triumfo arką, Tiuilri sodus, Eliziejaus laukus, Paryžiaus Dievo motinos katedrą, Šv. Jėzaus širdies baziliką bei kitos lankytinas vietas.

      Vizitas buvo organizuotas kokybiškai, buvo pasisemta naujų idėjų ir įkvėpimo tęsti jau pradėtus darbus profesinio mokymo kokybės ugdymo ir pameistrystės srityse. Stažuotės metu  buvo patobulintos vadybinės, dalykinės, profesinės, komunikacinės ir bendrakultūrinės kompetencijos bei įteikti dalyvio pažymėjimai.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus