Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Pasirašyta pirmoji kompetencijų pripažinimo sutartis

 pasirasytasutartis(13)a

      Spalio 10 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro profesinio mokymo specialistų grupė lankėsi Šiaulių valstybinėje kolegijoje. Vizito metu aptarė ir suderino Centro profesinių mokymo ir Šiaulių valstybinės kolegijos studijų programų atitiktį.

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro ir Šiaulių valstybinės kolegijos vadovai pasirašė kompetencijų pripažinimo sutartį. Tokia sutartis pasirašyta pirmą kartą – tai dviejų švietimo įstaigų produktyvaus bendradarbiavimo rezultatas. Dokumentą savo parašais patvirtinę laikinai einantis direktoriaus pareigas Dainius Žukauskas ir Šiaulių valstybinės kolegijos direktorė dr. Natalija Šedžiuvienė džiaugėsi, kad ši sutartis padės Centro moksleiviams lengviau siekti aukštojo mokslo diplomo.

      Sutartis sudaryta siekiant formaliojo švietimo būdu įgytų kompetencijų kaip studijų programos dalies pripažinimo asmenims, norintiems tęsti studijas Šiaulių valstybinėje kolegijoje. Taip suderintas Mokymo centro profesinio mokymo programų, ne žemesnių kaip 4 lygio pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą, ir Kolegijos studijų programų atitikties sąrašas. Pasirašiusios sutartį šalys tapo lygiateisėmis socialinėmis partnerėmis. Jau įvyko ir pirmieji Šiaulių valstybinės kolegijos studijų programų komitetų posėdžiai su Mokymo centro atstovais, kuriuose derintas studijų ir mokymo programų, įtrauktų į sutartį, turinys.

      Tikimasi, kad tokių sutarčių bus pasirašoma ir su kitomis kolegijomis ir jos taps populiaresnės. Taip, be abejonės, stiprinamas mokslas regionuose, kuriuose vykdomos studijos, apimančios daugelį sričių, reikalingų šiandienos darbo rinkai. Neabejojama, kad kompetencijų pripažinimo sutartis profesinių mokyklų absolventams suteikia naujų galimybių įsilieti į aukštojo mokslo sistemą, naujo dokumento pripažinimas šalies mastu taip pat rodo ir naują valdžios požiūrį atsižvelgiama į turimas, pasiektas kompetencijas.

      D. Žukauskas akcentavo, kad jo vadovaujamai įstaigai, kuri nuolat stengiasi prisitaikyti prie rinkos diktuojamų tendencijų, aktyviai vysto tarptautinius projektus, bendradarbiauja su Biržų rajono savivaldybe, vietos verslininkais, darbdaviais. Ši sutartis, anot D. Žukausko, atveria dar platesnius vandenis abiejų įstaigų tobulėjimui ir sėkmingam bendradarbiavimui.  

      Sutarties privalumais jau sėkmingai pasinaudojo kelios Biržų technologijų ir verslo mokymo centrą baigusios absolventės, Šiaulių valstybinėje kolegijoje pasirinkusios Socialinio darbo programą. Įskaičius įgytas kompetencijas, studijos Kolegijoje joms sutrumpėjo kone perpus.

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus