Š. m. vasario 8 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro 70 grupės konditerės, 65 grupės virėjos ir mokytojos Renata Kaminskienė, Vitalija Pociūnienė vyko į UAB ,, Biržų duona“. Įmonės atstovė Aurelija Duderytė vedė netradicinę pamoką. Ji papasakojo apie tai, kuo jie gyvena ir kodėl gaminiai – tokie ypatingi. Apžiūrėjome įmonę, kuri dirba naujomis technologijomis, taiko efektyvius darbo organizavimo metodus. Sužinojome, kad UAB „Biržų duona” yra viena seniausių duonos kepyklų, kasdien kepanti įvairius gaminius. Duona kepama nuo 1953 metų. Gaminant senolių tradicijos jungiamos su moderniomis duonos gamybos technologijomis, todėl „Biržų duonos” kepiniai ne tik laiko patikrinti, bet ir šiuolaikiškam žmogui pritaikyti. Per dešimtmečius keitėsi darbuotojų kartos, perduodamos viena kitai žinias ir patirtį, subtiliausias duonos ir jos gaminių kepimo paslaptis. Visa tai tam, kad mus pasiektų aukščiausios kokybės ir išskirtinio skonio gaminiai.
Vizito metu moksleiviai galėjo įsitikinti, kad duona kepykloje kepama tik pagal senovinius receptus, naudojant natūralų raugą bei pamatyti, kaip gaminami, formuojami, kepami ir dekoruojami įvairūs konditeriniai gaminiai. Ekskursija buvo labai naudinga profesiniu aspektu.
Vyr. dailės ir technologijų mokytoja Vitalija Pociūnienė