Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tarptautinių projektų idėjos atkeliauja į profesinį mokymą

DSC 0738a

      Birželio 10-oji – neeilinis penktadienis Biržų technologijų ir verslo mokymo centre. Laukiame atvykstančių svečių ne tik iš mūsų rajono, bet ir iš Panevėžio, Rokiškio, Kupiškio. Jau tampa tradicija, baigiantis mokslo metams, aptarti moksleivių ir mokytojų stažuotes užsienyje, o jos jau pasiekė Graikiją, Maltą, Ispaniją, Portugaliją, Prancūziją, Bulgariją, Vokietiją...

      Šiais metais vyko praktinis seminaras „Inovatyvių mokymo metodų taikymas ir kokybės vadyba ugdymo procese“. Seminarą pradėjo centro direktorius Albertas Araminas. Jis pasveikino susirinkusius moksleivius, mokytojus, svečius, pasidžiaugė, kad mokiniai ir profesinio mokymo specialistai turi galimybę stažuotis kitoje šalyje, seminaro dalyviams palinkėjo sėkmingo ir rezultatyvaus darbo.

      Pirmą kartą mūsų centre apsilankė naujai paskirtas Biržų rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Jocius, dalyvavo IĮ „Gėlių namai“ savininkė L. Januševičienė, Biržų kredito unijos atstovė O. Stirkienė bei kolegos iš Kupiškio TVM, Rokiškio TVŽŪM, Panevėžio M. Rimkevičaitės TM.

      Išsamų pranešimą apie visus šių metų projektus pateikė projektų vadovė Marytė Bistrickienė. Ji supažindino su projektų tikslais, priimančiomis organizacijomis, jų norais, požiūriu į mūsų moksleivius bei kai kurių moksleivių nuogąstavimais ir nerimu, pirmąkart išvykstant vieniems iš namų. Koks džiaugsmas ir pasididžiavimas savimi skambėjo mokinių, pasakojančių apie savo darbą, balsuose. Jie ne tik dirbo, bet ir patys rūpinosi savo buitimi, mokėsi tvarkyti savo finansus, ir žinoma, siekė kuo daugiau pažinti šalį, miestą, kuriame gyveno, aplankyti žymias vietas, pagaliau išsimaudyti Viduržiemio jūroje ar Atlanto vandenyne. Visi grįžo įgiję darbo įgūdžių, patirties, kupini gražių įspūdžių, prisiminimų, kurie įamžinti nuotraukose, vaizdajuostėse. Visiems smagu ir įdomu buvo jas pažiūrėti.

      Profesijos mokytojai, dalyvavę stažuotėse, dalijosi mintimis, kaip pritaikyti užsienio kolegų patirtį savo darbe. Iš Jungtinės Karalystės dėmesio sulaukė praktinių užduočių sąsiuviniai, IKT taikymas, iš Prancūzijos – pameistrystės idėjos. Pameistrystė jau žengia pirmuosius žingsnius ir Lietuvoje, mūsų centre taip pat planuojama ją išbandyti floristo programoje.

      Direktoriaus pavaduotojas Dainius Žukauskas pristatė kokybės vadybą užsienio šalių profesinėse mokyklose. Kokybės vadybos sistema padeda gerinti įstaigos veiklą.

      Po rimtų kalbų visų laukė antroji seminaro dalis – vidinio mokyklos kiemelio atidarymas. Ilgus metus jis buvo nenaudojamas. Idėja jį atnaujinti taip pat atvežta iš užsienio stažuočių. Istorijos mokytojos Giedrės Jankūnienės iniciatyva buvo nuspręsta čia įamžinti „Baltijos kelią“. Skamba muzika. Direktorius perkerpa simbolinę juostelę. Žengiame į vidų, o ant galvų visiems pasipila margaspalvių balionų lietus...

      Mokytojos Giedrės padėkos žodis visiems, kurie prisidėjo prie šio kiemelio atnaujinimo. Ugnės Alešiūnaitės ir mokytojos Editos Prunskienės duetu atliekamos dainos apie Lietuvą, laisvę nepaliko abejingų. Dainavo visi, sukosi ratelis...

      Laikas prabėgo labai greitai. Jaunosios virėjos, vadovaujamos mokytojų Laimutės Pilkauskienės ir Renatos Kaminskienės, kvietė pasivaišinti karštomis picomis, sumuštinukais, kava. Ir prie kavos puodelio dar ilgai mokytojai diskutavo, planavo, kad pamokos būtų įdomesnes, kad inovatyvūs metodai rastų vietą kiekvieno mokytojo pamokose.

      

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus