Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Ekskursija į Vilnių ir Trakus

Ekskursija į Vilnių ir Trakus

 

DSC 0048a      Įgyvendindami projektą „Naujos idėjos – pasirinktai specialybei!“, kurį finansavo Biržų kredito unija, balandžio 27 dieną Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokiniai su mokytojais Donatu Plikšniu, Arvydu Pociūnu ir Maryte Bistrickiene bei Biržų kredito unijos administracijos vadovės pavaduotoja Otilija Stirkiene vykome į ekskursiją. Kad neprailgtų kelionė, mums viešnia papasakojo ,,Biržų kredito unijos“ istoriją ir pateikė daug naudingos informacijos apie nevyriausybines organizacijas, veikiančias Biržų rajone.

      Vilniuje aplankėme ,,Litexpo“ rūmus, kuriuose vyko statybų ir remonto paroda „Resta 2013“. Prie rūmų galėjome apžiūrėti statybinę techniką, susipažinti su jos galimybėmis. Galėjome prisėsti lauko kavinukėje pailsėti, paskanauti įvairiausių valgių. Lankydamiesi parodos vidaus salių ekspozicijose, galėjome pabendrauti su statybinių medžiagų specialistais, paliesti ir apžiūrėti daugumą statybinių medžiagų pavyzdžių, jų įsigyti. Šeimininkai svečius vaišino saldainiais, nemokamai dalino balionus, lankstinukus. Į namus parsivežėme įvairių suvenyrų.

      Vėliau vykome į Trakus, kur mus pasitiko gidė Viktorija. Ji vedė ekskursiją tema ,,Trakų miestas ir pilys": supažindino su Trakų istorija, aprodė Trakų švč. mergelės Marijos apsilankymo bažnyčią, kurią garsina Dievo motinos Lietuvos globėjos paveikslas, bylojantis apie gilią tradiciją - Lietuvą suvokti kaip Marijos užtarimo ir globos lydimą kraštą. Gidė vedžiojo po miestą, supažindino su istorinėmis vietomis, papasakojo įvairias legendas. Susipažinę su Trakais ir jų istorija, nuėjome į garsiąją Trakų pilį, kuri yra pastatyta Galvės ežero Pilies saloje. Pilyje apžiūrėjome Trakų istorijos muziejaus ekspoziciją, kurioje atsispindi Trakų miesto, pilių ir Trakų žemės istorija, eksponuojamus muziejaus taikomosios dailės rinkinius: baldus, pypkes, spaudus, laikrodžius, porceliano bei stiklo dirbinius, medžioklės trofėjus.

      Neišdildomą įspūdį paliko mūsų rėmėjos, Biržų kredito unijos administracijos vadovės pavaduotojos Otilijos Stirkienės finansuota edukacinė programa „Kibinų kelias“ – paragauk istorijos! Nuėjome į Karaimų kibininę „Kybynlar“, kur mus pasitiko karaimas Artūras. Mus aprengė specialiais rūbais kaip tikrus kepėjus profesionalus. Ilgai nelaukę, padedami Artūro ir jo asistenčių, kibome į darbą - gaminome kibinus. Kol mūsų pagaminti kibinai kepė, mes vaišinomės tikrais karaimų kibinais ir sultiniu, klausėmės Artūro papasakojimų apie karaimus, jų istoriją.

      Nusifotografavę, patyrę gerų įspūdžių išvažiavome namo. Autobuse vieni dainavo, kiti žaidė, treti šnekučiavosi su rėmėja, domėjosi verslo ar kitokiais klausimais.

3 gr. mokinė Alma Grikytė

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus