Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

veiksmo savaitė „BE PATYČIŲ“

Kovo 18-24 d. veiksmo savaitė „BE PATYČIŲ“

 

Be patyčių      Socialinė pedagogė supažindino su visos savaitės renginiais. Akcentavo, kad patyčių problemos sprendimui reikalingas aktyvus visos mokymo centro bendruomenės įsitraukimas. Kaip renginio credo išsikėlėme žodžius: „Priešinkimės blogiui, o ne tyliu nuolaidumu leiskime jam plisti“.

      Buvo parengtas stendas su mokymo centro bendruomenės narių nuomonėmis patyčių problemos klausimais. Štai keletas ištraukų iš interviu su mokytojais apie patyčias „Žmogus dažnai atsiduria vidinės stiprybės išbandymo situacijose. Vyksta gerumo, jautrumo dvikova su grubumu ir jėga. Blogio nuojauta sužadina keistas žmogaus būsenas, slopina jo veiklą, kelia nerimą, liūdesį, graudulį. Būti jautriam tampa nemadinga. Tik silpnas žmogus gali skriausti, žeminti kitą žmogų. Supratingas ir stiprus žmogus vertina gerumą, jautrumą, bendravimo šilumą, ryšį su kitu žmogumi“ ( lietuvių kalbos mokytoja Gražina Kregždienė).

      „Patys jaučiasi nesaugūs, taip bando parodyti savo „pranašumą“, nes vyrauja „stipresnio“, „galingesnio“ kultas“ (pavaduotojas ugdymui Dainius Žukauskas).

      „Skatinti vaikų užimtumą, padėti mokiniui atrasti jam mėgstamą veiklos sritį, kurioje jis galėtų realizuoti save“ (skyriaus vedėjas Mindaugas Vegys).

      Kovo 19 d. vyko susitikimas su psichologu Dainiumi Čerbulėnu. Mokiniai įdėmiai klausėsi psichologo patarimų, diskutavo.

      Visą savaitę per lietuvių kalbos, etikos pamokas, grupių valandėles mokytojai ir mokiniai diskutavo apie patyčių problemą, žiūrėjo ir aptarė filmus šia tema. Per įvairias veiklas mokėsi pagarbos vieni kitiems, draugiško bendravimo ir bendradarbiavimo.

      Kovo 22 d. mokyklos fojė vyko baigiamasis veiksmo savaitės „BE PATYČIŲ“ renginys, kuriame buvo pasidalinta gerąja patirtimi patyčių situacijose. 3, 12, 13 grupės kūrybiškai ir originaliai pristatė savo užduotis (plakatus, skrajutes), reiškė savo mintis, požiūrį į patyčias.

      Kiekvienai grupei buvo įteiktos floristo specialybės mokinių iš pavasarinių beržų šakelių pagamintos „Šluotelės“, tapusios veiksmo savaitės „BE PATYČIŲ“ simboliu. Socialinė pedagogė kvietė „išsišluoti“ net pačius mažiausius patyčių trupinius, kad niekas nebebūtų užgauliojamas ar iš jo šaipomasi. Ji dėkojo mokiniams ir mokytojams, bibliotekos vedėjai už dalyvavimą veiksmo savaitės „BE PATYČIŲ“ renginiuose.

Socialinė pedagogė L. Šlekienė

      

Visos 2023 2024 m.m. naujienos 900 225 px

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus