Tai, kad picos tėvyne yra laikoma Italija – žino daugelis, tačiau bene populiariausias greitojo maisto patiekalas, pasirodo, gali didžiuotis net ir savo gimtadieniu. 1987 m. vasario 9 d., JAV iškepus didžiausią picą pasaulyje, imta minėti tarptautinė Picos diena. Iš pradžių ji buvo švenčiama kaip Nacionalinė picos diena Amerikoje, tačiau pamažu paplito po visą pasaulį ir jau laikoma pasauline švente. Tarptautinė picos diena – šventė, skirta skaniausiam pasaulio patiekalui pagerbti.
Viena profesinio mokymo patrauklumo didinimo priemonių - bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams sudarytos galimybės mokytis profesinio mokymo programų modulius. Šiais mokslo metais Biržų technologijų ir verslo mokymo centras tęsia bendradarbiavimą su Biržų „Kaštonų“ pagrindine mokykla – t. y. technologijų pamokas 10 klasės mokiniai mokosi pagal Virėjo modulinės profesinio mokymo programos modulį „Picų gaminimas“.
Kiekvienos savaitės antradienio popietę Kaštonų pagrindinės mokyklos dešimtokai skuba į Centre organizuojamas modulio veiklas, kur kartu su virėjų, konditerių profesijos mokytoja metodininke R. Kaminskiene mokosi picų gaminimo paslapčių, viliodami mokyklos bendruomenę sūrio, baziliko ir pomidorų padažo aromatais. Dešimtokai šių pamokų metu plačiau susipažįsta su profesiniu mokymu, sužino vis daugiau naujų kulinarinių paslapčių, patiria naujų mokymosi iššūkių ir sėkmių, o įgytas žinias taiko asmeniniame gyvenime.
Profesinio mokymo programos modulio mokymasis profesinėje mokykloje padeda mokiniams įgyti naujas profesines kompetencijas, ugdo ne tik bendrąsias, socialinių įgūdžių, bet ir skaitmenines ir tvarumo kompetencijas. Glaudus bendradarbiavimas tarp mokyklų sudaro palankias sąlygas mokiniams plačiau susipažinti su profesijų pasauliu, padeda mokiniams labiau pažinti save ir savo galimybes, skatina ateities karjeros planavimą.
Virėjų, konditerių profesijos mokytoja metodininkė R. Kaminskienė