Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Centro gyvenimas 2022-23

Spalva, kaip ir kvapas bei skonis, yra viena svarbiausių maisto produktų ypatybių. Atlikti tyrimai rodo, kad spalvos lėkštėje daro įtaką mūsų emocijoms ir savijautai. Be to, tam tikrų spalvų produktai išsiskiria ypatingomis maistinėmis savybėmis – vitaminų ir mineralų gausa.
Birželio 8 d. mūsų mokykloje lankėsi Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos Dailės skyriaus 1-7 klasių mokiniai, kurie dalyvavo edukacinės programos „Spalvos ir emocijos“ veikloje – mitybos terapijos programoje „Spalvos lėkštėje“. Profesijos mokytojos Vitalija Pociūnienė ir Renata Kaminskienė mokiniams pristatė virėjo, konditerio, duonos ir pyrago kepėjo specialybes, priminė saugaus elgesio virtuvėje taisykles ir pakvietė į praktines veiklas: mokiniai išmoko pasigaminti naminius braškinius ledus ir vaflinį indelį ledams įdėti bei naudodami braškes, žemuoginius špinatus kūrybiškai ir spalvingai papuošė lėkštes. Karštą vasaros popietę, atlikdami įdomias edukacines užduotis ir degustuodami pasigamintus ledus su vafliukais, vaikai įsivertino savo sėkmes ir nesėkmes. Dalyvaudami šioje veikloje mokiniai taip pat patobulino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.
 
~Profesijos mokytojos R. Kaminskienė ir V. Pociūnienė

Birželio 2 d. BTVMC bendruomenė buvo pakviesta prisijungti į švaraus oro laboratoriją – dirbtuves, susijusias su darniu vartojimu „Įkvėpti – lengva“.

Projektą įgyvendino ir dirbtuves organizavo dizaino ir tyrimų agentūra „Critical+Xwhy”. Projektą iniciavo LR Aplinkos ministerija ir Aplinkos projektų valdymo agentūra.

Projekto tikslas - skatinti ir propaguoti darnų vartojimą; atkreipti dėmesį į kasdienėje buityje naudojamų pakuočių ženklinimą ir jų rūšiavimą; į chemines medžiagas, kurios dažniausiai įeina į kasdieninių produktų sudėtį; supažindinti su galimu jų poveikiu žmogaus sveikatai ir aplinkai; aptarti kietojo kuro, naudojamo namų ūkių šildymui, daromą neigiamą poveikį aplinkai ir galimybes mažinti oro taršą.

Centro bendruomenei buvo pristatyti darnaus vystymosi tikslai,  principai, nurodyta  nauda kasdienybėje, identifikuoti aplinkosaugos iššūkiai Biržų rajone. 

Kiekvienas BTVMC bendruomenės narys galėjo pasigaminti ekologiškus produktus, kurie neteršia aplinkos, yra saugūs žmonių sveikatai, pvz. tepamą vabzdžius atbaidantį repelentą ir natūralų rankų kremą.

Per kūrybinę patirtį bendruomenės nariai sužinojo daug naudingos informacijos, kaip gyventi ateityje, prisidedant prie darnaus vartojimo.

Šiandien I gimnazijos klasės mokinių komanda dalyvavo Biržų rajono savivaldybės ugdymo įstaigų 8-9 ir I gimnazijos klasių mokinių protmūšyje „Įveikiame kartu“, skirtame paminėti gegužės 31 – ąją - Pasaulinę dieną be tabako. Mokiniai savo sumanumą ir žinias demonstravo protmūšyje.  Šio renginio tikslas – vykdyti rūkymo prevenciją. Sveikiname mūsų mokinių komandą, užėmusią I – ąją vietą.

Gegužės 25-26 dienomis Biržų technologijų ir verslo mokymo centre (toliau Centras) vyko tarptautinio Nordplus projekto „Žaliosios idėjos žaliam regionui“ NPJR-2022/10185 renginiai. Jame dalyvavo Latvijos Aizkrauklės profesinės mokyklos, Biržų „Saulės“ gimnazijos ir Centro atstovai. Projekto tikslas – ne tik rasti, pritaikyti ir įgyvendinti idėjas bei veiklas, susijusias su aplinkos tvarumu, bet ir didinti profesinio mokymo patrauklumą, skatinti mokinius rinktis profesinį mokymą.
Įgyvendinant projektą „Karjeros specialistų tinklo vystymas“ Nr. 10-008-P-0001, gegužės 22-26 dienomis Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko integruotos technologijų pamokos „Pasimatuok profesiją“. Į Centre organizuotas integruotas pamokas atvyko Biržų „Saulės“ gimnazijos, „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos Pabiržės skyriaus, „Aušros“ ir Kaštonų pagrindinių mokyklų, Vlado Jakubėno muzikos mokyklos dailės skyriaus bei Pasvalio raj. Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos bei „Riešuto“ mokyklos 5-10 klasių mokiniai bei jų mokytojai. Mokiniai „pasimatavo“ apdailininko, transporto priemonių remontininko, konditerio, virėjo, floristo bei duonos kepėjo specialybes.

Biržų technologijų ir verslo mokymo centro virėjų profesijos mokytoja Renata Kaminskienė 2023 m. gegužės 7-14 dienomis dalyvavo ,,Erasmus+“ profesinio mokymo mobilumo projekto mokymosi /darbo stebėjimo vizite Batumyje (Sakartvele). Veiklos vyko restorane „Rustaveli“. Vizito tikslas - tobulinti virėjo darbinės veiklos technologines kompetencijas. Profesijos mokytoja  susipažino su restorano darbinės veiklos organizavimu, virtuvės įranga, higienos reikalavimais darbo vietoje, stalų serviravimu, ,,Mini-Khinkali soup“, ,,Chikhirtma sriubų, karštųjų patiekalų (,,Risotto with chicken, ,,Pasta Fettuccine La Salmone, ,,Kobuletian Sarma), miltinių patiekalų (,,Adjarian Khatchapuri, ,,Khachapuri on a skewer, ,,Khinkali Kalakuri) gaminimo, puošimo ir patiekimo technologijomis pagal Sakartvelo nacionalinę virtuvę. Taip pat susipažinta su desertų (,,Pelamushi “, ,,Tsandili, ,,Kaisepe“) gaminimo, dekoravimo ir patiekimo technologijomis.

Puslapis 2 iš 9

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus