Birželio 2 d. BTVMC bendruomenė buvo pakviesta prisijungti į švaraus oro laboratoriją – dirbtuves, susijusias su darniu vartojimu „Įkvėpti – lengva“.
Projektą įgyvendino ir dirbtuves organizavo dizaino ir tyrimų agentūra „Critical+Xwhy”. Projektą iniciavo LR Aplinkos ministerija ir Aplinkos projektų valdymo agentūra.
Projekto tikslas - skatinti ir propaguoti darnų vartojimą; atkreipti dėmesį į kasdienėje buityje naudojamų pakuočių ženklinimą ir jų rūšiavimą; į chemines medžiagas, kurios dažniausiai įeina į kasdieninių produktų sudėtį; supažindinti su galimu jų poveikiu žmogaus sveikatai ir aplinkai; aptarti kietojo kuro, naudojamo namų ūkių šildymui, daromą neigiamą poveikį aplinkai ir galimybes mažinti oro taršą.
Centro bendruomenei buvo pristatyti darnaus vystymosi tikslai, principai, nurodyta nauda kasdienybėje, identifikuoti aplinkosaugos iššūkiai Biržų rajone.
Kiekvienas BTVMC bendruomenės narys galėjo pasigaminti ekologiškus produktus, kurie neteršia aplinkos, yra saugūs žmonių sveikatai, pvz. tepamą vabzdžius atbaidantį repelentą ir natūralų rankų kremą.
Per kūrybinę patirtį bendruomenės nariai sužinojo daug naudingos informacijos, kaip gyventi ateityje, prisidedant prie darnaus vartojimo.
Profesinio mokymo programos
Šiandien I gimnazijos klasės mokinių komanda dalyvavo Biržų rajono savivaldybės ugdymo įstaigų 8-9 ir I gimnazijos klasių mokinių protmūšyje „Įveikiame kartu“, skirtame paminėti gegužės 31 – ąją - Pasaulinę dieną be tabako. Mokiniai savo sumanumą ir žinias demonstravo protmūšyje. Šio renginio tikslas – vykdyti rūkymo prevenciją. Sveikiname mūsų mokinių komandą, užėmusią I – ąją vietą.
Biržų technologijų ir verslo mokymo centro virėjų profesijos mokytoja Renata Kaminskienė 2023 m. gegužės 7-14 dienomis dalyvavo ,,Erasmus+“ profesinio mokymo mobilumo projekto mokymosi /darbo stebėjimo vizite Batumyje (Sakartvele). Veiklos vyko restorane „Rustaveli“. Vizito tikslas - tobulinti virėjo darbinės veiklos technologines kompetencijas. Profesijos mokytoja susipažino su restorano darbinės veiklos organizavimu, virtuvės įranga, higienos reikalavimais darbo vietoje, stalų serviravimu, ,,Mini-Khinkali soup“, ,,Chikhirtma“ sriubų, karštųjų patiekalų (,,Risotto with chicken“, ,,Pasta Fettuccine La Salmone“, ,,Kobuletian Sarma“), miltinių patiekalų (,,Adjarian Khatchapuri“, ,,Khachapuri on a skewer“, ,,Khinkali Kalakuri“) gaminimo, puošimo ir patiekimo technologijomis pagal Sakartvelo nacionalinę virtuvę. Taip pat susipažinta su desertų (,,Pelamushi “, ,,Tsandili“, ,,Kaisepe“) gaminimo, dekoravimo ir patiekimo technologijomis.
Šiandien pardavėjo konsultanto ir virėjo profesijų 1 kurso mokiniai praktinius įgūdžius tobulino Šiaulių technologijų mokymo centro Prekybos ir verslo sektoriniame praktinio mokymo centre. Jie susipažino su kasos sistema „Raso Retail“, jos privalumais, išbandė įvairius prekių įvedimo bei atsiskaitymų priėmimo būdus.
Gegužės 12 d. Biržų TVMC II g. klasės mokinė Viltė Survilaitė kartu su profesijos mokytoja Vigita Žukiene atstovavo Centrui Klaipėdoje vykusioje Lietuvos technologijų olimpiadoje (mitybos srityje). Mokinė pademonstravo gerus maisto gamybos įgūdžius, tinkamai atliko užduotis, įgijo naujų žinių bei patirčių, kurios pravers ateityje!
Puslapis 2 iš 9
SUSISIEKITE SU MUMIS
Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724
PVM kodas: LT100012838915