Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Tolerancijos miestas

      Lapkričio 16-ąją minėjome tarptautinę Tolerancijos dieną Centre. Jau 13-ą kartą prisidėjome prie pilietinės iniciatyvos atlikdami įvairias edukacines, kūrybiškumo ir išmonės reikalaujančias užduotis. Šiais metais tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis -  Tolerancijos miestas. Gražiausias pasaulio miestas yra tas, kuriame žmogus laimingas. O laimingas žmogus yra tada, kai gali pasirinkti savo kelią, kai jaučiasi saugus, suprastas ir toleruojamas.

      Į baigiamojo renginio dalyvius kreipėsi Centro direktorius ir džiaugėsi mokinių aktyvumu bei kūrybiškumu ,,statant“ Tolerancijos miestą. Vadovo nuomone,  kiekvienas mokinių darbas atliktas labai kruopščiai, su meile, kūrybiškai, negailint laiko. Direktorius linkėjo visiems būti tolerantiškiems, nes mes gyvename tolerantiškame mieste, dirbame ir mokomės tolerantiškame mokymo centre. Renginio vedėja trumpai priminė jau įvykusias veiklas, pakvietė pasižiūrėti II aukšte eksponuojamą per dailės pamokas mokinių sukurtų piešinių parodą. Visą šią savaitę klasių valandėlių metu grupių vadovai su savo mokiniais žiūrėjo filmus, skirtus Holokausto istorijai suprasti,  ir kalbėjosi apie tolerancijos reikšmę. Lapkričio 15-ą dieną mokiniai dalyvavo netradicinėje pamokoje – viktorinoje ,,Tolerancija yra vertybė“. Susiskirstę į keturias komandas I-III gimnazijos klasių mokiniai atsakinėjo į įvairius klausimus apie tolerancijos reikšmę, žymias asmenybes, prisidėjusias prie Tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimo.

      Renginių, skirtų šiai dienai paminėti, kulminacija tapo mokinių ir mokytojų sukurtas Tolerancijos miestas. Besidžiaugdama originaliais kūrybiniais darbais renginio vedėja kvietė mokytojus ir mokinius pristatyti savo veiklas ir pasidalinti patirtimi,  kaip jiems sekėsi įgyvendinti užduotį. Nei su niekuo nesupainiosi floristo specialybės mokinių pagamintų darbų, kuriems talkino profesijos mokytoja Ingrida Pranauskaitė. Tuo tarpu virėjai, konditeriai ir duonos kepėjai pristatė nedidelį tolerancijos miestelį, kuris turi skirtingus namukus, nes juos kūrė bendradarbiaujantys ir tolerantiški įvairių gebėjimų mokiniai. I-os gimnazijos klasės mokinių ir projekto ‚,Turi profesiją – turi ateitį“ dalyvių darbą pristatė Centro mokinys Aurimas: „Šį pastatų kompleksą: virėjų kepyklėlę, automechanikų garažą,  kur mokosi ir laisvalaikį leidžia projekto dalyviai, pastatė statybininkai, o mūsų jaunieji bičiuliai – devintokai, svajodami apie ateities profesiją, kūrybiškai nuspalvino pastatus.  Tai įrodo, kad įvairių profesijų atstovai gali gerai sutarti ir  padėti vieni kitiems.“

      Originaliai savo darbą pristatė  Mokinių taryba. Maloniai nustebino 126-os grupės mokinių sklandūs pristatymai: Mykolas savo piešinį pakomentavo taip: „Šiame piešinyje aš stengiuosi perteikti savo vaizduotės namą, o kartu ir visą pasaulį, kuriame vyrautų tolerancija“, Dainius – „Namai yra tokia jauki vieta, kur artimieji susitinka po įvairiausių dienos darbų. Čia tave visi myli ir priima tokį, koks esi“.

      Renginio pabaigoje buvo apdovanoti viktorinos „Tolerancija yra vertybė“ nugalėtojų komandos nariai – Samanta, Lukas, Kamilė, Raminta, Eleni Aimilija ir Justas. Taip pat buvo apdovanoti respublikinio profesinio meistriškumo konkurso „Paruošk ir nudažyk sieną kokybiškai“ II vietos nugalėtojai – 126-os grupės mokiniai Ramūnas ir Arnas.

 Renginio organizatoriai dėkojo visiems, prisidėjusiems idėjomis ir konkrečiais darbais atliekant kūrybines veiklas ir ruošiant pristatymus. Reikia manyti, kad Centro bendruomenė dar kartą įsitikino, kad visi mes esame skirtingi ir įdomūs. Tolerancija žmones skatina dalintis kūrybinėmis idėjomis, jas įgyvendinti ir džiaugtis gražiais rezultatais. 

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Kristina Zonienė ir socialinė pedagogė Laimutė Šlekienė

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus