Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

"Žiedų valdovai 2020" ant upės Kruojos kranto

      Todėl byloja meilė daug tikriau,

      Kur žodžių maža, o jausmų daugiau!“

                  (V. Šekspyras, „Vasarvidžio nakties sapnas“)

      Pakruojo dvare jau antrus metus iš eilės organizuojamas tarptautinis konkursas ,,Žiedų valdovai 2020‘, kurio metu dalyviai kviečiami sukurti po unikalią gėlių kompoziciją, panaudojant jos kūrybai ir puošybai tik gamtos dovanas. Šis konkursas - įžanga į dvare prasidėsiantį ir visą vasarą vyksiantį  gėlių festivalį ,,Vasarvidžio nakties sapnas 2020‘‘.

      Šiais metais konkurse kompozicijas kūrė per 30 gėlių meno mėgėjų ir profesionalių floristų komandų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninės Latvijos.

      Šiemet Biržų technologijų ir verslo mokymo centro komandai atstovavo floristo modulinės profesinio mokymo programos 91grupės mokinės Karolina Šomkaitė, Justina Derevinskaitė ir neformaliojo ugdymo ,,Menų studija‘‘ II gimnazijos klasės mokinė Santa Šomkaitė. Šioms merginoms vadovavo  ir kartu floristinę kompoziciją kūrė profesijos mokytojos Ingrida Pranauskaitė, Audronė Čiapienė. Užduotis  buvo neįprasta - reikėjo sukurti ,,šekspyriškus‘‘ jausmus atspindinčią kompoziciją: visus augalus parinkti taip, kad kūrinys atrodytų patraukliai net iki pirmųjų šalnų.

      Kompozicijas vertino kompetentinga komisija – Lietuvos žolininkė  Jadvyga Balvočiūtė, Lietuvos gėlių augintojų sąjungos tarybos pirmininkė Daiva Gasiūnienė, šių metų gėlių festivalio dalies kūrėjas garsus ispanų režisierius Adrianas Schvarzsteinas, kurie įspūdingiausiu darbu išrinko Biržų technologijų ir verslo mokymo centro kompoziciją ,,Kai laikas meilės nenužudo‘‘ ir apdovanojo I vietos Gromata.  Komandai buvo įteiktas konkurso ,,Žiedų valdovai‘‘ pakvietimas į magišką gėlių  festivalį, suteikta garbė tapti svarbia dvaro bendruomenės dalimi – Pakruojo dvaro dvariškiais!

      Tai labai svarbus ir vertingas apdovanojimas visai  Biržų technologijų ir verslo mokymo centro bendruomenei bei didžiulis džiaugsmas merginoms ir jas ruošusioms profesijos mokytojoms.

      Karolina Šomkaitė ir Justina Derevinskaitė floristo profesijos  subtilybių mokėsi ir Italijoje pagal ,,Erasmus +‘‘ projektą. Ten įgytos žinios pravertė ir  šiame konkurse.

      Džiugu, kad kasmet tobulėjame. Pernai laimėję II vietą, šiemet iškovojome aukščiausią įvertinimą.

      Apie vykusį konkurą informuoja Lietuvos radijas ir televizija.

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus