Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Metodinė diena

 logo erasmus plusa

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centre 2016 m. gruodžio 21 dieną įvyko metodinė diena „Tarptautinė patirtis – žingsnis į modernų profesinį mokymą“.

      Renginio tikslas – pristatyti stažuočių rezultatus. O rezultatais džiaugiasi ir mokiniai, ir mokytojai. Mokiniai įgijo naujų profesinių verslumo įgūdžių ir kompetencijų, mokėsi kūrybiškumo dirbdami tarpkultūrinėje aplinkoje. Mokytojai pasakojo, kaip taiko patirtį, įgytą užsienio šalyje.

      Metodinė diena prasidėjo Dainiaus Žukausko, laikinai einančio direktoriaus pareigas, sveikinimo žodžiu. Projektų vadovė Marytė Bistrickienė pasidžiaugė, kad laimėta Erasmus+ chartija 2017-2020 metams. Šia chartija pripažįstamas organizacijos veiklos pajėgumas įgyvendinti aukštos kokybės mobilumo projektus ir remiamos jos pastangos pasiekti didesnio tarptautiškumo profesinio mokymo srityje. Ji atveria dar platesnes galimybes tiek mokiniams, tiek mokytojams gilinti žinias, profesinius gebėjimus ir įgūdžius užsienyje, o įgytą patirtį pritaikyti savo karjeroje.

      Toliau apie savo patirtį ir įspūdžius užsienio šalyse kalbėjo mokiniai.    Mūsų mokyklos virėjos Ugnė ir Brigita dalyvavo 2016-10-20 dieną Čekijoje padavėjo barmeno ir baristo specialybių mokinių tarptautiniame konkurse „SPA CUP-2016“. Ugnė, pasiruošusi per 2 savaites, užėmė garbingą šeštą vietą, tuo nustebinusi ir teisėjus, ir dalyvius, kurie mokosi visus metus.

      Erasmus + projekte „Tobulėk su Erasmus+“ apdailininko (statybininko) specialybės mokiniai dalyvavo Tenerifėje (Ispanija).  Jie pristatė savo stažuotę. Tai Martynas Simonaitis, Ugnius Vaitekūnas, Arnas Vėjelis, Liudvikas Stanevičius ir Karolis Lapienis. O 3 virėjos ir 3 konditeriai stažavosi Barselonoje ir įgijo daug praktinės patirties bei praplėtė savo akiratį.

      Automobilių mechanikai labai patenkinti savo stažuote Ispanijoje pagal projektą „Profesinių įgūdžių plėtra su Erasmus+“. Džiaugėsi, kad galėjo dirbti servise, remontuoti automobilius, jais pasitikėjo.

      Visiems mokiniams –projekto dalyviams buvo įteikti EUROPASS mobilumo dokumentai.

      Po kavos pertraukėlės stažuotės Ispanijoje bei įgyta patirtimi dalijosi profesijos mokytojai. Regina Karosienė skaitė pranešimą „Verslumo ugdymo patirtis Austrijos profesiniame mokyme“. Renata Kaminskienė pasidalino gerąja patirtimi „verslumo ir kūrybiškumo įgūdžių ugdymas panaudojant ES patirtį“. Romo Vaičiulėno pranešimas buvo apie automobilių mechaniko profesijos rengimą Ispanijoje.

      Mokytojai, dalyvavę stažuotėse, įgytą patirtį gali pritaikyti savo darbe. Projektų vadovė Marytė Bistrickienė pasidalino ES patirtimi ir papasakojo, kaip laikomasi darbo saugos reikalavimų, mokant įvairių profesijų.

      Profesijos mokytoja metodininkė Jolanta Širmelienė kalbėjo apie stažuočių pliusus ir minusus. Iveta Ruplėnienė pasakojo, kaip tarptautinė patirtis padeda gerinti mokymo kokybę.

      Projekto dalyviams buvo įteikti EUROPASS dokumentai.

      Metodinės dienos pabaigoje buvo apibendrinta visų mokinių ir mokytojų, pabuvojusių stažuotėse, veikla. Tai neįkainuojamas indėlis į ugdomąją veiklą, tai naujovės teorinio ir praktinio mokymo procese.

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus