Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Stažuotės Maltoje patirtis ir įspūdžiai

Stažuotės Maltoje patirtis ir įspūdžiai

 

EU LOGOTIPAS      Gegužės 05 - 11 dienomis Lietuvos profesinio rengimo centrų darbuotojai iš Vilniaus, Šiaulių, Marijampolės ir Biržų dalyvavo Leonardo da Vinči projekto „Inovatyvūs sprendimai reintegruojant mokinius į profesinio rengimo sistemą“ Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0924 stažuotėje Maltoje.

      Stažuotės tikslas-išmokti naujų inovatyvių darbo metodų, dirbant su nenorinčiais lankyti mokyklos mokiniais, gerinti nelankančių mokyklą mokinių grupių dalyvių identifikavimo būdus ir numatyti veiksmingas darbo priemones, tobulinti informavimo ir konsultavimo darbą, pasirenkant profesinę karjerą, tobulinti konfliktų sprendimų ir prevencijos būdus ir metodus, kaip įtraukti nelankančių mokyklą mokinių grupių dalyvius į mokyklos bendruomenės kūrybinę veiklą, stiprinti saugų mokyklos mikroklimatą.

      Šioje stažuotėje dalyvavo Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokytoja Giedrė Jankūnienė ir profesijos mokytoja Jolanta Širmelienė. Maltoje mus sutiko ir svetingai priėmė „ PARAGON EUROPE“ komanda.

     Pačioje Viduržemio jūros širdyje, 90 km į pietus nuo Sicilijos ir 230 km į šiaurę nuo Afrikos yra Maltos sala. Nuostabus klimatas, krištolinio skaidrumo jūra, svetingi salos gyventojai, saugumas, senovinės šventyklos, aktyvus poilsis - visa tai ko taip mums trūksta.

      Stažuotėje susitikome su Krisu Borgu – studentų paslaugų skyriaus kordinatoriumi, lankėmės pagrindinėje mokykloje, kur susipažinome su Maltos švietimo sistema. Ten vaikai nuo 3 iki 5 metų amžiaus yra priimami į vaikų lopšelį-darželį. Maltoje mokslas yra privalomas nuo penkerių iki šešiolikos metų. Švietimo sistema yra padalinta į tris pagrindinius sektorius: pradinį išsilavinimą, kuris tęsiasi nuo penkerių iki vienuolikos metų. Vidurinį išsilavinimą (nuo vienuolikos iki šešiolikos metų) bei aukštąjį išsilavinimą.
   Stažuotės metu buvo nagrinėjamos tokios temos: bendradarbiavimas su tėvais, darbo biržos paslaugos ir įsidarbinimo, persikvalifikavimo galimybės...

      Ketvirtadienį, penktadienį turėjome galimybę susitikti su įmonėmis, kurios mielai sutiktų priimti mūsų mokinius atlikti praktiką. Tai statybines, sodininkystės, medžio apdirbimo įmonės, penkių žvaigždučių viešbučiai ir net duonos kepyklėlės. Žavi tai, kad plėtojami šeimos verslai, kultūra, tradicijos.

   Maloniu ir turiningu laisvalaikiu rūpinosi mūsų partneriai „PARAGON EUROPE“ komanda. Aplankėme Mdiną, - „Tylųjį miestą“, kuri praeityje buvo Maltos sostinė, Valetą, salos sostinę, kurioje atradome daugybę lankytinų vietų: nuo bažnyčių ir muziejų iki istorinių monumentų, gražiai apsodintų parkų, pietvakarinėje Maltos dalyje - natūraliai susiformavusius urvus, iš kurių didžiausias Žydroji grota, Gozo salą ir gražiąją Žydrąją Lagūną...

      Malta nebūtų mums pasirodžiusi tokia patraukli, jei nebūtume pažinusios vietos gyventojų maltiečių. Juk būtent vietiniai ir kuria mūsų, atvykėlių, nuomonę apie šalį, jos kultūrą, papročius.

      Projektas vykdomas, gavus Europos Sąjungos paramą pagal Mokymosi visą gyvenimą programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

      Ši medžiaga atspindi autorių nuomonę ir nei NA, nei Europos Komisija neatsako už joje esančios informacijos panaudojimą.

Giedrė Jankūnienė ir Jolanta Širmelienė

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus