Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Gamybinė praktika Vokietijoje

Gamybinė praktika Vokietijoje

 

Gamybinė praktika      Nuo sausio 21 iki vasario 16 dienos Biržų technologijų ir verslo mokymo centro ir Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokyklos apdailininko (statybininko) specialybės mokiniai atliko gamybinę praktiką pagal Leonardo da Vinci mobilumo projektą „Apdailininkų (statybininkų) profesinių kompetencijų ir asmeninių gebėjimų tobulinimas“ Nr. LLP-LDV-IVT-2012-LT-0680 Vokietijoje, Leipcige mieste.

      Išgirdę apie galimybę stažuotis Vokietijoje iš karto susidomėjome projektu. Ne kasdien pasitaiko galimybė pažinti kitą šalį ir pasisemti patirties užsienyje. Pateikėme prašymus dalyvauti atrankoje. Sėkmingai išlaikėme profesinio parengimo testą ir tapome projekto dalyviais. Kadangi projekto rengėjai yra Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykla, mes, Irmantas, Mantas, Arnas ir Valentinas, išvykome į šią mokyklą susipažinti su projekto koordinatoriais. Susitikę aptarėme projekto eigą, papildomai lankėme anglų kalbos kursus. Pasiruošę išvykome į Vokietiją. Mus šiltai sutiko priimančiosios organizacijos Bildungsgesellschaft gemeinnutzige GmBH vadovė Sabine Rohrig-Mahhou. Apsigyvenome naujai įrengtuose svečių namuose.

      Vokietijoje mėnuo prabėgo kaip viena diena. Susipažinome su vokiečių darbo kultūra, drausme. Išbandėme naujas apdailos medžiagas, dirbome su profesionaliais įrankiais. Galėjome palyginti technologijų skirtumus. Laisvalaikiu apžiūrėjome Leipcigo miesto įžymias vietas. Patiko ekskursija į Berlyną. Susipažinome su šaunia politikos mokslus studijuojančia mergina Antonija, kuri mums papasakojo apie Berlyno miestą, parodė lankytinas vietas. Leipcigo BMW automobilių gamykloje, kuri pastatyta 2005 metais, matėme, kaip pasitelkiant aukštąsias technologijas, gaminami automobiliai. Mus sužavėjo įdiegti į gamybos procesą robotai. Aplankėme Leipcigo aerouostą, kuris neįprastai suprojektuotas: viduryje jo nutiesta automagistralė ir geležinkelio linija, o šonuose - pakilimo takai, kurie sujungti keliais virš greitkelio.

      Už šią kelionę ir suteiktą galimybę dalyvauti projekte norėtume padėkoti mokytojoms Marytei Bistrickienei, Jolantai Širmelienei ir žinoma direktoriui Albertui Araminui.

      Projekto dalyviai: I. Skiauterė, M. Pilkauskas, A. Parčiauskas, V. Balčiūnas

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus