Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Įspūdžių ir svečių savaitė mokykloje

Įspūdžių ir svečių savaitė mokykloje

 

Atvirų durų savaitė      Kovo 26 – 30 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Biržų skyriuje vyko ,,Atvirų durų“ savaitės renginiai. Savaitė prasidėjo nuo susitikimo su Biržų rajono savivaldybės tarybos nariu ūkininku Kęstučiu Armonu. Svečias pristatė įvairios veiklos plėtojimo Biržų rajone galimybes. Mokiniai susidomėję klausėsi K. Armono pasakojimo apie jo ūkyje veikiančios vėjo jėgainės statybą.

      Antradienis buvo skirtas jaunimo verslumo skatinimui. Įgyvendinant projektą „Verslumas – jaunimui!“ vyko mokytojų Reginos Karosienės, Marytės Bistrickienės ir Donato Plikšnio organizuotas jaunojo verslininko konkursas ,,Padovanok savo kraštui EKO verslo idėją“. Konkurso komisija, vadovaujama verslo atstovės Biržų kredito unijos administracijos vadovės pavaduotojos Otilijos Stirkienės, išrinko ir apdovanojo originaliausių, kūrybiškiausių idėjų autorius.

      Kovo 29 d. minėjome ,,Profesijos dieną“. Į Biržų skyrių iš arčiau susipažinti su specialybėmis, mokymo baze susirinko mokiniai ir mokytojai iš Biržų miesto ir rajono bendrojo lavinimo mokyklų: ,,Aušros“ vidurinės, ,,Kaštonų“ pagrindinės, Jaunimo, Pačeriaukštės P. Poškaus pagrindinės ir Pabiržės pagrindinės mokyklų. Atvyko ir Panevėžio kolegijos atstovai. Svečiai buvo pakviesti į aktų salę. Pirmiausia kalbėjo Biržų technologijų ir verslo mokymo centro direktorius Albertas Araminas, kuris siūlė mokiniams pasirinkti mokytis pagal Biržų ir Vabalninko skyriuose parengtas mokymo programas. Renginyje šoko ir madas demonstravo meninės saviraiškos būrelio vadovės Editos Prunskienės mokiniai. Vyresniosios lietuvių kalbos mokytojos Astos Bacevičienės vadovaujami mokiniai deklamavo tekstus, akcentuojančius dėmesį mokslui, profesijai ir darbo svarbai. Ivetos Ruplėnienės auklėtiniai – 3 grupės mokinių komanda – parodė nuotaikingą ir išmoningą komandos pristatymą, parengtą teisinių žinių konkursui ,,Temidė“. Pasirodymas vertė susimąstyti apie teisybę, sąžinę ir kitas vertybes. Po meninės programos dalies Biržų skyriaus vedėjas Mindaugas Vegys pristatė skyriaus veiklą: populiariausias mokymo programas ir ugdymo sistemos ypatumus. Panevėžio kolegijos karjeros centro vadybininkas Borisas Bylinskis kalbėjo apie profesinių mokyklų ir kolegijų bendradarbiavimo perspektyvas.

      Svečiai aplankė mokymo kabinetus, dirbtuves ir bendrabutį. Stebėjo, kaip mokosi būsimieji apdailininkai, automobilių remontininkai, klausėsi profesijos mokytojų pasakojimų.

      Vidurdienį į mokyklos valgyklą sugužėjusius svečius pasitiko šilto maisto kvapai. Čia plušėjo mokiniai, dalyvaujantys virėjų profesinio meistriškumo konkurse ,,Saulėtoji kiaušinienė“. Netrukus komisijos ir publikos vertinimui buvo pateikta kiaušinienė, kurią jaunųjų virėjų vaizduotė pavertė kiškiais, gėlėmis, širdimis... Individualioje įskaitoje konkurso laureatais tapo antrakursė Adolfina Kirkilaitė bei pirmakursiai Robertas Kuodis ir Alina Ranonytė. Geriausiai pasirodė 129 gr. „Šefų“ komanda. Konkursą organizavo vyresnioji profesijos mokytoja Laimutė Pilkauskienė, profesijos mokytojai Regina Karosienė ir Deimantas Jankūnas.

      ,,Profesijos dieną“ vainikavo draugiškos Panevėžio kolegijos ir Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Biržų skyriaus krepšinio komandų rungtynės. Pergalę rezultatu 62:80 šventė Biržų skyriaus komanda: Žeimantas Tomkus, Irmantas Munkevičius, Paulius Lapienė, Saulius Sivickas, Ieva Tiškauskaitė, Justinas Dargelis, Aurimas Kilius, Andrius Maračinskas ir mokytojas Audrius Gurklys.

      Biržų technologijų ir verslo mokymo centro bendruomenė džiaugiasi sulaukusi gausaus būrio svečių ir tikisi daugumą jų sutikti – rugsėjo 1-ąją.

      

TVARKARASTIS MYGTUKAS

MANO DIENYNAS MYGTUKAS

MOODLE MYGTUKAS

PAMOKU LAIKAS

 

Renginių kalendorius 2024

 

Pilietiškumo mokykla LOGO

LoveJob logotipas

pranesk apie patycias124

sveikata1.gif

mukiskarjeralogo

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus