Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Skratiškių g. 6, Biržai +370 668 760 68 info@btvmc.lt

Svetainės medis baltas

1234.png

Virtuvės šefų iš Turkijos veiklos Biržų technologijų ir verslo mokymo centre

Populiarinant profesinį mokymą, įgyvendinant Erasmus+ projektą Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000146317 ir jungiantis prie iniciatyvos 2023-ieji metai – Europos įgūdžių metai, gruodžio 11-15 dienomis Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko praktiniai mokymai „Turkiškos virtuvės skonių paletė“.

Praktiniai mokymai buvo skirti tobulinti virėjo, konditerio, duonos ir pyrago gaminių kepėjo, kambarių tvarkytojo profesinio mokymo programų mokinių, mokytojų ir verslo atstovų praktinius įgūdžius, reikalingus mokant profesijų. Savo patirtimi ir receptais dalinosi kviestiniai ekspertai iš Turkijos, dirbantys „Belcekiz Beach Club Hotel“ penkių žvaigždučių viešbučio restorane, turintys daugiau nei 25 metų darbo patirtį: pagrindinis virtuvės šefas Nebi Durgun, virtuvės šefo padėjėjas Gani Ates ir maisto gamybos vadovas Zeynel Ozorman.

Turkiški patiekalai, kuriuos gamino visa svečių, mokinių ir mokytojų komanda,  džiugino ne tik mokymų dalyvius, įgijusius naudingos praktinės patirties, bet ir bendruomenės narius. Visi turėjo galimybę paragauti įvairių turkiškų „šedevrų“: kokosinių ir migdolinių sausainių, baklavos, ryžių pudingo, „Pitta“ ir „Penyrili“ duonos, grissini lazdelių, „Yayla“, „Mercimek“ sriubų, humuso, „Eggplant“ ir kitų įvairių salotų, svogūnų suktinukų, įvairių padažų, turkiškai pagamintos avienos ir jautienos bei mums neįprasto skonio svečių iškepto torto. Centro praktinio mokymo klasėje vyravo gera nuotaika, virtuvės šefai skirstė užduotis, o mokymų dalyviai, puikiausiai suprasdami komandinio darbo svarbą, dirbo išsijuosę. Vieninga komanda pasiekė puikių rezultatų.

Pasidomėjus, su kokiais iššūkiais svečiai susidūrė atvykę į Lietuvą, kas juos čia nustebino ar pradžiugino, jie atsakė, kad jau šešeri metai bendradarbiauja su įvairiomis Lietuvos profesinėmis įstaigomis,  todėl yra susipažinę su mūsų klimatu, jiems patinka kitokios nei jų žiemos. Svečiai yra aplankę nemažai Lietuvos miestų. Biržuose lankėsi pirmą kartą, jiems patiko mūsų jaukaus miestelio architektūra, graži gamta, draugiški žmonės. Kaip teigė turkiškos virtuvės šefai, smagu jiems buvo ne tik mus mokyti, bet ir patiems daug ką sužinoti apie Aukštaitijos lietuvių tradicijas, papročius, kultūrą, pramokti  keletą lietuviškų žodžių. Svečius labai sužavėjo biržiečių svetingumas, draugiškumas, bendradarbiavimas, pagalba vienas kitam. Jie teigė, kad Erasmus+ projektas yra puikus tiltas tarp profesionalo ir mokinio, padedantis pažinti kitas šalis, jų kultūras ir tobulinti savo profesijos žinias, komunikavimo įgūdžius, atrasti naujų draugų ir pasimokyti vieniems iš kitų.   Virtuvės šefai labai norėtų, kad ir ateityje vyktų bendradarbiavimas ir būtų galimybė mokinių ir profesijos mokytojų praktinius įgūdžius tobulinti abiejose šalyse.

Išvykdami svečiai teigė, kad laikas, praleistas su Centro bendruomene, buvo pats produktyviausias. Jie nuoširdžiai dėkojo Centro administracijai, mokytojams, visai bendruomenei už profesionaliai suorganizuotas veiklas ir be galo nuoširdžiai praleistą laiką bei kartu paminėtą mokyklos veiklos 35-metį.    

Centro direktorius Dainius Korsakas ir pavaduotoja ugdymui Marytė Bistrickienė įteikė pažymėjimus dalyviams, padėkas ir rėmėjų dovanas ekspertams iš Turkijos. Padėkojo ir profesijos mokytojoms Vitalijai Pociūnienei, Vigitai Žukienei, Renatai Kaminskienei, praktinio mokymo vadovei Vikai Dabkevičienei už profesinio mokymo populiarinimą, organizuojant praktinius mokymus „Turkiškos virtuvės skonių paletė“.

Dėkojame rėmėjams: UAB „Agaras“, R. Greviškienės įmonės restoranui „Pilies skliautai“,  MB „Levandų ūkis“, Vytauto Špoko ūkiui, Erikos Bistrickaitės ūkiui, viešbučiui – restoranui - barui „Butenas“, už nuoširdų bendradarbiavimą ir skirtą paramą.

Šis  kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

LT Finansuoja Europos Sąjunga POS

 

SUSISIEKITE SU MUMIS

Biržų technologijų ir verslo mokymo centras
Skratiškių g. 6, LT-41156 Biržai
Telefonas: (8 450) 32 134
Mobilusis: +370 668 760 68
El. paštas: info@btvmc.lt
Kodas: 302643724

PVM kodas: LT100012838915

VAIZDO KANALAS

Sekite mus 

MES SOCIALINIUOSE TINKLUOSE

Sekite mus